Smakosze.pl Produkty Najgorsze mięso z Lidla. „Tego produktu nie podarowałbym nawet najgorszemu wrogowi”
Fot. YouTube/Michał Wrzosek, Marek BAZAK/East News

Najgorsze mięso z Lidla. „Tego produktu nie podarowałbym nawet najgorszemu wrogowi”

28 listopada 2024

Jakie jest najgorsze mięso w Lidlu? To sprawdził dietetyk Michał Wrzosek. Teraz radzi, jakie mięso omijać szerokim łukiem. Wyjdzie nam to na zdrowie.

Dietetyk odradza to mięso z Lidla

Dietetyk Michał Wrzosek zdobył już ogromną popularność w sieci. Jego porady śledzi z uwagą setki tysięcy internautów . Michał Wrzosek radzi też, jakie produkty kupować w Biedronce, czy Lidlu. Dietetyk pod lupę bierze skład produktów i mówi bez ogródek, co myśli o danym artykule spożywczym.

Teraz przyjrzał się mięsu z Lidla . Jego obserwacje są warte uwagi. Michał Wrzosek ujawnia, jakie według niego jest najgorsze mięso z Lidla . Film dotyczący tego zagadnienia można zobaczyć na kanale YouTube dietetyka.

parówki
Fot. Canva/Christian-Fischer
Siostra Anastazja robi najlepszą surówkę z czerwonej kapusty. Dodaje do niej wyjątkowy składnik

Jakie jest najgorsze mięso z Lidla?

Michał Wrzosek w Lidlu zauważył produkt, który ma tylko 55% mięsa . Dietetyk powiedział w opublikowanym filmie:

Tego produktu nie podarowałbym swojemu nawet największemu wrogowi

Niewielka ilość mięsa jest oddzielana mechanicznie. Oznacza to, że papka jest zrobiona z tkanek, skóry, pazurów, kości i innych części zwierzęcia.

Jakie jest najgorsze mięso w Lidlu? To właśnie parówki Baron , o których w opublikowanym filmie mówi dietetyk Michał Wrzosek:

Nigdy one nie powinny trafić do sprzedaży, bo MOM to mięso o niskiej wartości odżywczej. Takie mięso narażone jest też na różna zanieczyszczenia mikrobiologiczne

Dietetyk dalej wyjaśniał:

Prawie połowa tych parówek to nie jest mięso tylko różnego rodzaje dodatki

Parówki zastąp innym produktem

Michał Wrzosek radzi, żeby parówki Baron zastąpić lepszym jakościowo produktem. Tu dobrym wyborem będą parówki z szynki o nazwie Piratki . Dietetyk odradza też zakup szynki morlińskiej wędzonej z Lidla. Dietetyk wyjaśniał:

Jej cena jest bardzo wysoka, bo aż 50 zł/kg, a w skład tej szynki wchodzi tylko 70% mięsa

Popularny dietetyk radzi też:

Zawsze czytaj składy, bo to, że jakiś produkt jest drogi, to nie znaczy, że ma dobry skład i często płacimy tylko za markę i ładne opakowanie

Pisaliśmy o tym, ile soli należy używać w kuchni. Radziliśmy też, co dodać do bigosu, by podkreślić jego smak.

wędlina
Fot. Canva/Image Professionals

Źródło: YouTube/Michał Wrzosek

Niedziele handlowe w grudniu. Będą zmiany, nowy projekt w Sejmie
To najlepsze paszteciki do barszczu jakie jadłem. Farsz smakuje jak mistrzostwo świata
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy