Najgorsze mięso z Lidla. „Tego produktu nie podarowałbym nawet najgorszemu wrogowi”
Jakie jest najgorsze mięso w Lidlu? To sprawdził dietetyk Michał Wrzosek. Teraz radzi, jakie mięso omijać szerokim łukiem. Wyjdzie nam to na zdrowie.
Dietetyk odradza to mięso z Lidla
Dietetyk Michał Wrzosek zdobył już ogromną popularność w sieci. Jego porady śledzi z uwagą setki tysięcy internautów . Michał Wrzosek radzi też, jakie produkty kupować w Biedronce, czy Lidlu. Dietetyk pod lupę bierze skład produktów i mówi bez ogródek, co myśli o danym artykule spożywczym.
Teraz przyjrzał się mięsu z Lidla . Jego obserwacje są warte uwagi. Michał Wrzosek ujawnia, jakie według niego jest najgorsze mięso z Lidla . Film dotyczący tego zagadnienia można zobaczyć na kanale YouTube dietetyka.
Jakie jest najgorsze mięso z Lidla?
Michał Wrzosek w Lidlu zauważył produkt, który ma tylko 55% mięsa . Dietetyk powiedział w opublikowanym filmie:
Tego produktu nie podarowałbym swojemu nawet największemu wrogowi
Niewielka ilość mięsa jest oddzielana mechanicznie. Oznacza to, że papka jest zrobiona z tkanek, skóry, pazurów, kości i innych części zwierzęcia.
Jakie jest najgorsze mięso w Lidlu? To właśnie parówki Baron , o których w opublikowanym filmie mówi dietetyk Michał Wrzosek:
Nigdy one nie powinny trafić do sprzedaży, bo MOM to mięso o niskiej wartości odżywczej. Takie mięso narażone jest też na różna zanieczyszczenia mikrobiologiczne
Dietetyk dalej wyjaśniał:
Prawie połowa tych parówek to nie jest mięso tylko różnego rodzaje dodatki
Parówki zastąp innym produktem
Michał Wrzosek radzi, żeby parówki Baron zastąpić lepszym jakościowo produktem. Tu dobrym wyborem będą parówki z szynki o nazwie Piratki . Dietetyk odradza też zakup szynki morlińskiej wędzonej z Lidla. Dietetyk wyjaśniał:
Jej cena jest bardzo wysoka, bo aż 50 zł/kg, a w skład tej szynki wchodzi tylko 70% mięsa
Popularny dietetyk radzi też:
Zawsze czytaj składy, bo to, że jakiś produkt jest drogi, to nie znaczy, że ma dobry skład i często płacimy tylko za markę i ładne opakowanie
Pisaliśmy o tym, ile soli należy używać w kuchni. Radziliśmy też, co dodać do bigosu, by podkreślić jego smak.
Źródło: YouTube/Michał Wrzosek