Siostra Anastazja robi najlepszą surówkę z czerwonej kapusty. Dodaje do niej wyjątkowy składnik
Surówka z czerwonej kapusty od siostry Anastazji nie ma sobie równych. Wszystko dlatego, że autorka przepisu przyrządza ją w nieco inny sposób, dodając do przysmaku nietypowy składnik. Poznaj przepis i zrób według niego smaczną surówkę na obiad.
Surówka siostry Anastazji podbija Internet
Siostra Anastazja jest jedną z najbardziej znanych autorek przepisów kulinarnych, która dzieli się nimi w Internecie oraz w kilku książkach kucharskich. Wiele gospodyń docenia smak przygotowywanych według jej porad dań, ale też łatwość ich wykonania. Jednym z nich jest obiadowa surówka z czerwonej kapusty, która będzie znakomitym dodatkiem do dania głównego.
Pewnie dziwisz się, co w tej znanej surówce jest takiego wyjątkowego i okazuje się, że jest to niespotykany wcześniej smak. Siostra Anastazja do warzyw dodaje składnik, o którym nikt by nie pomyślał, że można go dodać.
Upiecz zamiast tradycyjnego makowca. Gwiazda makowa będzie świątecznym hitemDoskonała surówka do obiadu dzięki tym składnikom
Surówka z czerwonej kapusty z przepisu siostry Anastazji jest smaczna, ponieważ według autorki należy dodać do niego winne jabłko. Składnik może dziwić, ale chodzi o owoc, który jest bardzo soczysty, a przede wszystkim kwaśny. Dlatego wybierz odmiany o takich cechach. Dzięki nim surówka na obiad wyjdzie doskonała. Wszystkie składniki poznasz, sprawdzając listę umieszczoną poniżej.
Składniki:
- 1 średnia główka czerwonej kapusty
- 1 winne jabłko
- 300 g zielonych winogron
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżki oliwy
- 1 cytryna
- pieprz
- sól
Surówka z czerwonej kapusty – przepis
Przygotowanie surówki rozpocznij od obrania pierwszych warstw z kapusty, a następnie jej dokładnego oczyszczenia. Zetrzyj warzywo na dużych oczkach tarki i przełóż do miski. Skropl sokiem z cytryny. Jabłko obierz, zetrzyj na dużych oczkach i dodaj do kapusty.
Winogrona przekrój na pół i pozbądź się z nich gniazd nasiennych. Dopiero wtedy dodaj je do pozostałych składników. Wsyp drobno posiekany koper, pieprz, sól i wlej oliwę. Całość dokładnie wymieszaj i gotowe. Surówkę możesz podawać na obiad.
Sprawdź także, co Bosacka powiedziała o tym maśle oraz poznaj nowy przepis na zupę pieczarkową.