Natnij cebulę i wrzuć ja do wrzątku. Ten sposób zrobi furorę na Wielkanoc
Jeśli szukasz dania, które zrobi furorę na Wielkanoc, to dobrze trafiłeś. Wystarczy cebula, kilka składników, a efekt zachwyci rodzinę i gości przy świątecznym stole. Czegoś takiego na pewno jeszcze nie jedli. Każdy poprosi o ten wystrzałowy przepis na pyszne danie.
Natnij cebulę, a powstanie efektowne danie
Co można zrobić z cebuli, gdy się ją natnie w określony sposób? Ten przepis jest dowodem na to, że może powstać coś efektownego i pysznego. Cebula trafia do wrzątku, potem robisz apetyczne nadzienie z mięsa mielonego i ryżu . Ważne jest nadziewanie cebuli, która wkrótce każdego zadziwi smakiem. Ta potrawa przypadnie do gustu smakoszom mięsa.
Znakomite nadzienie w duszonej cebuli i aromatyczny sos są gwarancją posiłku pełnego smaku. Takie danie przyrządź na Wielkanoc, a będzie hitem wśród rodziny i gości . Będzie też okazale prezentować się na świątecznym stole. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Nur'un Yemek Tarifleri 2. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić cebulę nadziewaną mięsnym farszem?
Składniki:
- 7 dużych cebul
- 700 g mięsa mielonego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- 4 łyżki oleju
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 szklanki wody
Przygotowanie dania zacznij od nacięcia każdej cebuli do połowy. Wrzuć je do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj do miękkości, a potem zostaw do ostygnięcia .
W międzyczasie zrób farsz. Do miski włóż posiekaną drobno cebulę, mięso mielone i ugotowany ryż. Wsyp również przyprawy.
Wlej też olej, dołóż natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj składniki. Gdy cebula ostygnie, zdejmuj z niej warstwy i nakładaj porcje farszu.
Zawijaj i układaj nadziewaną cebulę na talerzu. Zrób sos z koncentratu pomidorowego i wody. Dopraw i nadziewaną cebulę przełóż do garnka. Wlej sos i gotuj 20 minut.
Cebula, jakiej nigdy nie jadłeś
Danie smakuje wyśmienicie i okazale prezentuje się na stole. Cebula nadziewana aromatycznym mięsem z ryżem i duszona w sosie pomidorowym, aż prosi się, by ją spróbować. Ciekawy wygląd potrawy cieszy oko i sprawia, że każdy pyta się o przepis na to danie.
Polecam to apetyczne danie na Wielkanoc. Jest proste w przygotowaniu, ale niezwykle efektowne. Twoi goście na pewno nigdy nie jedli cebuli w takim wydaniu . Przyrządź ją, a danie zrobi furorę w święta. Pisaliśmy o znakomitej książce Henryki Tuszyńskiej z przepisami na każdą okazję. Podawaliśmy niezwykły patent na obieranie kiwi.
Źródło: YouTube/nurunyemektarifleri2
Zdjęcia: screen YouTube/nurunyemektarifleri2