Smakosze.pl Porady Natnij ziemniaki w tym miejscu i wrzuć do wrzątku. Po ich ugotowaniu złapiesz się za głowę
YouTube/@smartfoxofficial

Natnij ziemniaki w tym miejscu i wrzuć do wrzątku. Po ich ugotowaniu złapiesz się za głowę

5 sierpnia 2023

Ziemniaki często goszczą na naszych stołach. Jednak za nim na nie trafią, to najpierw musimy je obrać. Wiele osób nie przepada za tą czynnością. Dlatego polecamy skuteczny patent na przygotowanie ziemniaków. Efekt cię zaskoczy.

Ziemniaki- jedz je na zdrowie

Ziemniaki to warzywo, które bardzo często wybierają Polacy. Gotujemy je do obiadu, robimy frytki, placki ziemniaczane, czy przygotowujemy ziemniaczane babki. Lubimy ziemniaki i czasem zapominamy, że są nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Dostarczają nam witamin A, C i witamin z grupy B. Ich jedzenie pozytywnie wpływa na nasz układ trawienny i nerwowy.

Jednak obieranie ziemniaków może niektórych denerwować i wydawać się czasochłonne. Dlatego specjalnie dla nich mamy super patent. Wystarczy naciąć ziemniaka w jednym miejscu i wrzucić go do wrzątku. Zobacz, co się wydarzy potem.

Ten składnik kompletnie odmieni leczo. Sama nie wierzyłam, że efekt będzie tak pyszny

Jak szybko obrać ziemniaki?

Weź ziemniaka i przygotuj ostry nóż. Mniej więcej na środku ziemniaka natnij go dookoła. Cięcie musi być precyzyjne . Podobny zabieg zrób ze wszystkimi ziemniakami, które chcesz ugotować.

Ten patent sprawi, że zaoszczędzisz bardzo dużo czasu. Ziemniaki, które naciąłeś dookoła wstaw do wody i gotuj 30 minut. Po ugotowaniu włóż ziemniaki do miski z zimną wodą i pozostaw je na 20 sekund. Następnie wyjmij je i zdejmij z nich skórkę.

Pozbądź się skórki, czyli patent na ziemniaki

Kąpiel ziemniaka w zimnej wodzie po jego ugotowaniu sprawi, że skórka bardzo łatwo odejdzie. Zdejmiesz ją bez problemu palcami. Bardzo ważne jest wcześniejsze cięcie dookoła ziemniaka, które sprawia, że później skórkę zdejmiemy w całości.

Nie będzie się ona rwała ani odchodziła w kawałkach. Zaoszczędzisz sporo czasu na obieraniu ziemniaków. Wystarczy precyzyjne ciecie i skórka łatwo odejdzie. Takie przygotowanie ziemniaków to kulinarna przyjemność. Pisaliśmy o ziemniakach po szwedzku. Podawaliśmy też przepis na placki ziemniaczane bez jajek i mąki.

obieranie ziemniaków
YouTube/@smartfoxofficial
Moja kochana babcia robiła schabowe inaczej niż wszyscy. Prawie nikt nie zna tego patentu na panierkę
Ułóż mięso na liściu kapusty, zawiń jak pieroga i wrzuć na patelnię. To 100 razy lepsze od gołąbków
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy