Nic nie przebije pasty jajecznej Smakoszy. 1 nietypowy dodatek zmienia wszystko
Masz dość nudnych kanapek z serem żółtym lub szynką? Mamy dla Ciebie idealną radę. Przygotuj pastę jajeczną i wzbogać jej smak wyrazistym ogórkiem kiszonym. Ten specjał zniknie z lodówki zanim się obejrzysz.
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym przebija wszystkie inne
Przepis na pastę jajeczną do kanapek nie jest niczym nowym. To uwielbiane smarowidło gości w naszych domach od lat. Portal Smakosze postanowił odświeżyć tego klasyka, wynoszą go na zupełnie nowy poziom. Wszystko to dzięki nietypowym dodatkom, wśród których jest ogórek kiszony.
W naszej paście jajecznej znajdziesz nietypowy sos. Oprócz majonezu, składa się z musztardy i delikatnego jogurtu naturalnego. Kanapki z naszą pastą zachwycą absolutnie każdego. Takie śniadanie będzie idealnym początkiem dnia.
Przepis na pastę jajeczną Smakoszy
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 ogórki kiszone
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Nasza popisowa pasta jajeczna krok po kroku
Jajka do pasty jajecznej obierz ze skorupek . Zetrzyj je do miseczki na grubych oczkach tarki. Na takich samych oczkach zetrzyj również ogórki . Dodaj je do jajek.
Składniki pasty jajecznej dopraw solą i pieprzem . Dorzuć do nich drobno posiekany szczypiorek . Do naczynia dołóż też majonez, jogurt oraz musztardę .
Wszystkie składniki pasty jajecznej starannie wymieszaj . Posmakuj, w razie czego dodatkowo dosól i dodaj pieprz . Smarowidło idealnie smakuje podane na świeżym pieczywie . Część, której nie wykorzystasz od razu, przechowuj w lodówce . Aromatyczna pasta z wędzonej ryby idealnie pasuje na letnie dni . Dla fanów zdecydowanych smaków polecamy aksamitną i charakterną pastę z wątróbki .