Smakosze.pl Przepisy Nic nie przebije pasty jajecznej Smakoszy. 1 nietypowy dodatek zmienia wszystko
Źródło własne

Nic nie przebije pasty jajecznej Smakoszy. 1 nietypowy dodatek zmienia wszystko

4 lipca 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Masz dość nudnych kanapek z serem żółtym lub szynką? Mamy dla Ciebie idealną radę. Przygotuj pastę jajeczną i wzbogać jej smak wyrazistym ogórkiem kiszonym. Ten specjał zniknie z lodówki zanim się obejrzysz.

Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym przebija wszystkie inne

Przepis na pastę jajeczną do kanapek nie jest niczym nowym. To uwielbiane smarowidło gości w naszych domach od lat. Portal Smakosze postanowił odświeżyć tego klasyka, wynoszą go na zupełnie nowy poziom. Wszystko to dzięki nietypowym dodatkom, wśród których jest ogórek kiszony.

W naszej paście jajecznej znajdziesz nietypowy sos. Oprócz majonezu, składa się z musztardy i delikatnego jogurtu naturalnego. Kanapki z naszą pastą zachwycą absolutnie każdego. Takie śniadanie będzie idealnym początkiem dnia.

Naleśniki rwą się w czasie smażenia? Z tym najprawdopodobniej przesadziłaś

Przepis na pastę jajeczną Smakoszy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Nasza popisowa pasta jajeczna krok po kroku

Jajka do pasty jajecznej obierz ze skorupek . Zetrzyj je do miseczki na grubych oczkach tarki. Na takich samych oczkach zetrzyj również ogórki . Dodaj je do jajek.

Składniki pasty jajecznej dopraw solą i pieprzem . Dorzuć do nich drobno posiekany szczypiorek . Do naczynia dołóż też majonez, jogurt oraz musztardę .

Wszystkie składniki pasty jajecznej starannie wymieszaj . Posmakuj, w razie czego dodatkowo dosól i dodaj pieprz . Smarowidło idealnie smakuje podane na świeżym pieczywie . Część, której nie wykorzystasz od razu, przechowuj w lodówce . Aromatyczna pasta z wędzonej ryby idealnie pasuje na letnie dni . Dla fanów zdecydowanych smaków polecamy aksamitną i charakterną pastę z wątróbki .

Grzybiarzu, weź urlop. Lasy dawno nie były tak pełne grzybów
Faszeruję cukinię i wstawiam do piekarnika. Za tym obiadem na 2 dni przepada cała moja rodzina
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy