Smakosze.pl Porady Niebywałe co Gessler wrzuca do rosołu. Smaczniej i zdrowiej się nie da
Canva/Cavan Images, IG/@magdagessler_official

Niebywałe co Gessler wrzuca do rosołu. Smaczniej i zdrowiej się nie da

23 października 2024

Jeśli marzy ci się, klarowny i wyborny rosół, to skorzystaj z patentu Magdy Gessler. Znana restauratorka do tej lubianej zupy dodaje przyprawę, którą masz w swojej kuchni. Rosół wychodzi znakomity, aromatyczny i niezwykle zdrowy.

Jedz rosół dla smaku i zdrowia

Polacy jedzą rosół na potęgę. Wszystko przez smak, ale też właściwości tej znakomitej zupy. Wspaniale rozgrzewa i jest podawana podczas przeziębienia . Doskonale stawia na nogi, a smak rosołu wielu osobom śni się po nocach. Jak uzyskać wyjątkowo klarowną i aromatyczną zupę?

Oprócz dobrej jakości mięsa i warzyw ważne są też przyprawy . Magda Gessler wybiera przyprawę, która świetnie podkręca smak rosołu. Nadaje też zupie wyjątkowego aromatu i sprawia, że rosół wychodzi po prostu idealny . Na jaki dodatek stawia znana restauratorka? Tę przyprawę zapewne masz w swojej kuchni.

rosół
Canva/Yulija Furman
Lipińska zdradziła, ile miesięcznie wydaje na jedzenie. Takiej kwoty można pozazdrościć

Dodaj goździki do rosołu

Magda Gessler do rosołu daje doskonałe mięso, wyborne warzywa i stawia na odpowiedni czas gotowania . Jednak to nie wszystko, bo do tej pysznej zupy trafia przyprawa, która zazwyczaj urozmaica smak grzańców, ciast i zimowych herbat. Mowa o goździkach, dzięki którym aromat rosołu będzie intensywny.

Zupa stanie się też niezwykle zdrowa i smaczna. Na dwa litry rosołu wystarczą najwyżej 4 goździki. Należy je dodać pod koniec gotowania zupy. Magda Gessler rosół robi z różnych rodzajów mięs. Nie żałuje też marchewki, pietruszki i pora.

Rosół jeszcze lepszy dzięki goździkom

Goździki dodadzą głębi zupie i podbiją smaki warzywne w rosole. Sprawią też, że zupa nabierze pięknej barwy . Aromat będzie nieco inny od tego klasycznego, ale bardzo ciekawy i kuszący. Jedno jest pewne.

Takiemu rosołu trudno będzie się oprzeć. Dokładki zupy będą konieczne i każdy będzie się pytał, jak został przyrządzony rosół. Warto dorzucić goździki do rosołu i zaskoczyć jego smakiem każdego, kto spróbuje tej zupy . Pisaliśmy o tym, co zrobić, by mięso w gulaszu było mięciutkie. Podawaliśmy przepis na surówkę coleslaw w pysznym sosie.

goździki
Canva/S847

Źródło: haps.pl

Wrzucam jabłka do ciasta i wkładam do piekarnika. Lepsze, niż strucla i szarlotka razem wzięte
Jednogarnkowe danie z mięsa i kapusty kiszonej. Gulasz szegedyński jest hitem
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy