Prosty i tani pomysł na obiad, czyli kiełbasa smażona z cebulą. Smak jak sprzed lat
Pomysł na tani i smaczny obiad, który będzie gotowy w kilka minut? Usmażmy kiełbasę z cebulą i majerankiem. Smażona kiełbasa z dodatkiem suszonego majeranku jest pyszna i sycąca, a jej przygotowanie zajmie nam dosłownie 15 minut.
Kiełbasa z cebulą to prawdziwa gratka dla każdego smakosza. Danie jest bardzo smaczne i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Jest również bardzo tanie, ponieważ składa się wyłącznie z dwóch składników. Do obiadu potrzebny będzie również suszony majeranek.
Kiełbasę z cebulą możemy podać z chlebem lub z ugotowanymi ziemniakami. Pamiętajmy, że całe danie wymaga najpierw smażenia, później duszenia na wolnym ogniu, dzięki czemu wydobędziemy najlepszy smak.
Jaka kiełbasa będzie najlepsza do smażenia? Każda. Do przygotowania dania wykorzystajmy ulubioną kiełbasę. Pamiętajmy jednak, aby mięso dokładnie ponacinać, dzięki czemu będzie o wiele smaczniejsze i bardziej chrupiące.
Przepis na kiełbasę smażoną z cebulą
Składniki na 2 porcje:
-
4 kiełbasy
-
2 duże cebule
-
pół łyżeczki suszonego majeranku
-
sól, pieprz
-
olej do smażenia
Jak zrobić kiełbasę smażoną z cebulą?
Kiełbasy ponacinaj i przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem, smaż aż się zarumienią, przełóż na talerz. Na tej samej patelni podsmaż cebule pokrojone w słupki, dodając do nich majeranek, sól i pieprz.
Gdy cebula się zeszkli, wlej odrobinę wody, wymieszaj i duś pod przykryciem przez około 5 minut, następnie dodaj podsmażone kiełbasy i duś kolejne 5- 7 minut , smacznego.
Szukasz pomysłu na równie tani i szybki obiad? Przygotuj wytrawne racuchy z mięsem oraz zapiekankę ziemniaczaną z serem . Każde danie będzie gotowe w kilka chwil, a za potrzebne składniki zapłacisz grosze.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Postne kotlety ziemniaczane z serem i pieczarkami. W sam raz na piątkowy obiad
-
Kotlety schabowe po staropolsku. Dosłownie rozpływają się w ustach
-
Prosty sposób na naleśniki bez jajek. Wychodzą idealnie za każdym razem
Źródło: kierunkowo.pl