Posiekaj kapustę, wbij dwa jajka. Ten przepis smakuje jak marzenie
Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem? Zapomnij. Przygotowana na śniadanie jajecznica z kapustą zachwyci każdego. Poznaj tej niespotykany wcześniej przepis i wypróbuj podczas śniadania. Domownicy przez długi czas nie będą chcieli jeść nic innego.
Jajecznica z kapustą nie ma sobie równych
Jajecznica na śniadanie to już klasyka. Podana z boczkiem, pomidorami czy cebulą smakuje naprawdę dobrze. Nie każdy jednak wie, że do tego śniadaniowego przysmaku może być dodana kapusta. Z nią danie nabiera wyjątkowego smaku i zapewne już nigdy nie przyrządzisz jej inaczej.
Jajecznica z tym składnikiem może szokować, ale każdy, kto jej spróbuje, będzie zachwycony. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować danie oraz jakie składniki będą ci potrzebne.
Jajka i kapusta to podstawa
Zanim poznasz przepis, musisz dowiedzieć się także, jakie składniki będą ci potrzebne. Tymi najważniejszymi są jajka oraz kapusta, ale potrzebne będą także inne produkty. To one nadadzą całości doskonałego smaku. Wszystkie składniki umieściliśmy na liście poniżej. Sprawdź ją, a potem przygotuj tej najpotrzebniejsze.
Składniki:
- 6 jajek
- 2 duże liście kapusty pekińskiej
- odrobina masła
- olej
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
- sól
Jajecznica z kapustą - przepis
Liście kapusty dokładnie umyj i osusz je. Następnie drobno je posiekaj. Na patelni rozpuść masło i wlej odrobinę oleju. Gdy tłuszcz będzie rozgrzany, wsyp posiekaną kapustę. Przypraw je pieprzem, solą oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Jajka wbij do miski i roztrzep je. Wlej je na patelnię i wymieszaj z kapustą. Smaż składniki, do momentu ścięcia jajek. Gotową podawaj na śniadanie z ulubionymi dodatkami, a wszyscy będą zachwyceni jej smakiem.