Smakosze.pl Produkty Poszedł do restauracji i zamówił tatara. Nie uwierzysz jakiego mięsa użyli
w rzeszowskiej restauracji zamówił tatara ze strusia
Screeny z filmu pochodzą z kanału Maciej je na YouTube

Poszedł do restauracji i zamówił tatara. Nie uwierzysz jakiego mięsa użyli

11 kwietnia 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

W restauracji Irish Pub & Steakhouse w Rzeszowie można zjeść naprawdę dobrze. Przekonał się o tym popularny youtuber, który zamówił w lokalu kilka dań. Na przystawkę podano mu tatara z polędwicy strusia z bardzo ciekawymi dodatkami.

Popularny youtuber odwiedził rzeszowską restaurację

Maciej Blatkiewicz prowadzi na YouTube vloga poświęconego gastronomii. Youtuber przygotowuje filmy, na których dzieli się wrażeniami z restauracji, jakie odwiedził. Kanał Maciej je ma prawie 300 tysięcy subskrybentów.

Niedawno pojechał do Rzeszowa i wstąpił do kilku lokali gastronomicznych. Odwiedził między innymi Irish Pub & Steakhouse przy ulicy 3 Maja 8. W restauracji zamówił dwie przystawki: krewetki i tatara, a także danie główne i deser.

Tatar zwykle przygotowywany jest z wołowiny. Równie popularny jest tatar z łososia i filetów śledziowych. Youtuber zamówił jednak kultowe danie z zupełnie innego rodzaju mięsa. Danie zostało podane w niecodzienny sposób. Materiał i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału Maciej je na YouTube.

Nigdy nie wstawiaj ich do zamrażarki. Bosacka apeluje do wszystkich

Tatar z polędwicy strusia z niezwykłymi dodatkami

Youtuber stwierdził, że tatar ze strusia jest bardziej delikatny niż tatar wołowy. Przystawka została podana w bardzo apetyczny sposób. Oprócz mięsa, na talerzu znalazło się także żółtko jaja przepiórczego, cebula dymka, orzeszki piniowe i różnego rodzaju pikle.

Danie doprawione zostało sosem chipotle mayo, czyli majonezem z dodatkiem dymnej, ostrej papryczki. Tatar skropiony został również oliwą kolendrową i podany z chlebem własnego wypieku. Cała potrawa była bardzo smaczna, a porcja była naprawdę solidna.

Youtuber zamówił jeszcze kilka innych dań

Na przystawkę, oprócz tatara, youtuber zamówił krewetki w maślanym sosie podane z tostami i bazyliowym pesto. Danie również smakowało fantastycznie. Youtuber na danie główne zamówił steka wołowego.

Stek jest sezonowany. Ogromny kawałek mięsa miał sporą ilość polędwicy wołowej i rostbefu. Youtuber powiedział, że wołowina była doskonale doprawiona, miękka i bardzo soczysta.

Zjadł w mlecznym barze w Warszawie. O rosole mógł powiedzieć dużo . Sprawdź również, ile kosztuje babka wielkanocna w cukierni Piotra Adamczyka . Ceny świątecznego menu zwalają z nóg.

Dietetyk wybrał najzdrowszą potrawę PRL-u. Polacy prawie o niej zapomnieli
Zostały ci resztki wędlin po świętach? Cudownie, wykorzystasz je w niezwykły sposób
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Z wykształcenia jest politologiem, praca w mediach jest dla niej pasją. Początki jej kariery zawodowej w copywritingu sięgają 2019 roku. Zajmowała się szeroko pojętym e-commerce, w tym opisami produktów na strony internetowe, czy przygotowywaniem specjalistycznych artykułów. Przygodę z portalem kulinarnym Smakosze.pl rozpoczęła w 2021 roku jako redaktor. Obecnie jest wydawcą ww. portalu.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl