Poszedł do restauracji i zamówił tatara. Nie uwierzysz jakiego mięsa użyli
W restauracji Irish Pub & Steakhouse w Rzeszowie można zjeść naprawdę dobrze. Przekonał się o tym popularny youtuber, który zamówił w lokalu kilka dań. Na przystawkę podano mu tatara z polędwicy strusia z bardzo ciekawymi dodatkami.
Popularny youtuber odwiedził rzeszowską restaurację
Maciej Blatkiewicz prowadzi na YouTube vloga poświęconego gastronomii. Youtuber przygotowuje filmy, na których dzieli się wrażeniami z restauracji, jakie odwiedził. Kanał Maciej je ma prawie 300 tysięcy subskrybentów.
Niedawno pojechał do Rzeszowa i wstąpił do kilku lokali gastronomicznych. Odwiedził między innymi Irish Pub & Steakhouse przy ulicy 3 Maja 8. W restauracji zamówił dwie przystawki: krewetki i tatara, a także danie główne i deser.
Tatar zwykle przygotowywany jest z wołowiny. Równie popularny jest tatar z łososia i filetów śledziowych. Youtuber zamówił jednak kultowe danie z zupełnie innego rodzaju mięsa. Danie zostało podane w niecodzienny sposób. Materiał i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału Maciej je na YouTube.
Tatar z polędwicy strusia z niezwykłymi dodatkami
Youtuber stwierdził, że tatar ze strusia jest bardziej delikatny niż tatar wołowy. Przystawka została podana w bardzo apetyczny sposób. Oprócz mięsa, na talerzu znalazło się także żółtko jaja przepiórczego, cebula dymka, orzeszki piniowe i różnego rodzaju pikle.
Danie doprawione zostało sosem chipotle mayo, czyli majonezem z dodatkiem dymnej, ostrej papryczki. Tatar skropiony został również oliwą kolendrową i podany z chlebem własnego wypieku. Cała potrawa była bardzo smaczna, a porcja była naprawdę solidna.
Youtuber zamówił jeszcze kilka innych dań
Na przystawkę, oprócz tatara, youtuber zamówił krewetki w maślanym sosie podane z tostami i bazyliowym pesto. Danie również smakowało fantastycznie. Youtuber na danie główne zamówił steka wołowego.
Stek jest sezonowany. Ogromny kawałek mięsa miał sporą ilość polędwicy wołowej i rostbefu. Youtuber powiedział, że wołowina była doskonale doprawiona, miękka i bardzo soczysta.
Zjadł w mlecznym barze w Warszawie. O rosole mógł powiedzieć dużo . Sprawdź również, ile kosztuje babka wielkanocna w cukierni Piotra Adamczyka . Ceny świątecznego menu zwalają z nóg.