Prosta surówka z kiszonych ogórków. Doskonałe połączenie smaków
Surówka z ogórków kiszonych jest soczystą i pełną smaku kompozycje, którą pasuje do niejednego obiadu. Przepis jest niezwykle prosty, a składniki dostaniecie w każdym sklepie spożywczym. Spróbujcie koniecznie — zachwyci całą rodzinę.
Lekko kwaśny, wyrazisty i aromatyczny rarytas spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Połączenie chrupiącego ogórka i delikatnego jabłka podkreśla pełna charakteru cebula. Tak znakomitej surówki dawno nie jedliście. Skusicie się?
Przepis na prostą surówkę z ogórków kiszonych
Składniki:
-
5 średnich ogórków kiszonych
-
1 nieduże słodkie jabłko
-
pół średniej czerwonej cebuli
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
sól i pieprz w ilości do smaku
Jak przygotować surówkę z ogórków kiszonych? Znamy prosty patent.
Ogórki wyjmujemy z zalewy i starannie je odsączamy. Warzywo kroimy na niezbyt grube plasterki. Możemy też skorzystać z mandoliny.
Cebulę pozbawiamy łupiny i kroimy ją w piórka. Jabłko myjemy i kroimy je w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w większej misce i mieszamy ze sobą.
Polewamy oliwą, po czym doprawiamy odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Surówka z ogórka kiszonego jest gotowa do podania. Smacznego.
Wskazówka: jeżeli wasze ogórki mają wyjątkowo grubą skórkę, możecie ją usunąć. Jabłko także możecie obrać. Pamiętajcie jednak, że to pod skórką znajduje się najwięcej witamin.
Na naszej stronie znajdziecie inne smaczne pomysły na surówki. Spróbujcie koniecznie lekko słodkiej kompozycji z selerem i rodzynkami . Być może też skusi was wyrazisty rarytas z marchewki i chrzanu .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Lekko pikantna surówka z pora. Nietypowy dodatek doskonale balansuje smak
-
Kuroń pokazał, jak robi lekkie kotlety mielone. Zniewalają cudownym smakiem