Przepis Ani Starmach na jajka faszerowane pieczarkami. Idealna wielkanocna przekąska
Jajka faszerowane dla wielu smakoszy są obowiązkowym punktem wielkanocnego śniadania. Korzystając z prostego przepisu Ani Starmach, przygotujecie je niemalże ekspresowo. Aromatyczne pieczarki sprawią, że potrawa przypadnie do gustu każdemu, kto jej spróbuje.
Jajka faszerowane pieczarkami są wyjątkowo smaczną i sycącą przekąską, która uświetni wiele okazji. Możecie przygotować je dla całej rodziny na święta lub na spotkanie w gronie znajomych. Za każdym razem zachwyci.
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami według Ani Starmach
Składniki:
-
4 jaja
-
5 średnich pieczarek
-
2 łyżki majonezu
-
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
-
mały kawałek masła lub łyżka oliwy z oliwek
-
sól i pieprz w ilości do smaku
Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy. Ścieramy je na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy. Na patelni topimy masło lub rozgrzewamy oliwę.
Delikatnie podsmażamy pieczarki, w międzyczasie soląc je i oprószając świeżo zmielonym pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i pozbawiamy skorupek. Każde z nich przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka.
Rozdrabniamy je widelcem, a następnie łączymy z pieczarkami, natką pietruszki i majonezem. Farszem wypełniamy jajka. Dekorujemy zieleniną i podajemy z chlebem. Smacznego.
Po inne pomysły na jajka na twardo zajrzyjcie na naszą stronę. W tym artykule piszemy jak przygotować pyszną pastę z jajek i suszonych pomidorów . Ten natomiast poświęcony jest przygotowaniu smacznych kotletów jajecznych .
Źródło zdjęcia: canva/nadezhdanesterova Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Soczysta karkówka marynowana w coli i ketchupie. Prosty pomysł na pyszny obiad
-
Sprawdzone patenty gospodyń na miękkie mięso w gulaszu. Zawsze wychodzi boskie
-
Biała kiełbasa według Magdy Gessler. Słodki dodatek nadaje jej ciekawego smaku
Źródło: aniastarmach