Puszysta jajecznica z dodatkiem kultowego afrodyzjaku
Jajecznica jest śniadaniowym klasykiem, który chyba nigdy się nie znudzi. Od czasu do czasu warto wypróbować jej nowe wersje. Okazuje się, że potrawa wspaniale smakuje nie tylko z dodatkiem szczypiorku, ale również aromatycznego lubczyku. Słynny afrodyzjak wspaniale podkreśla jej smak. Jak ją zrobić?
Jajecznica z afrodyzjakiem? Dlaczego nie?! Uwielbiane danie może w końcu przygotować na wiele ciekawych sposobów. Jeśli cenisz sobie kulinarne eksperymenty, ta wersja uwielbianej potrawy z pewnością przypadnie Ci do gustu. Poniżej zdradzamy, w jaki sposób możesz ją przygotować.
Przepis na puszystą jajecznicę z dodatkiem lubczyku
Do zrobienia jajecznicy potrzebujesz jedynie 4 jajek, odrobiny soli, łyżeczki masła oraz szczypty suszonego lubczyku lub kilku jego świeżych gałązek .
Sposób wykonania potrawy jest banalnie prosty. Wystarczy roztopić na patelni masło i smażyć je na wolnym ogniu, co kilka chwil mieszając. Po kilku minutach wbijamy na patelnię jajka, solimy i smażymy je, aż zgęstnieją. Na koniec doprawiamy ją suszonym lubczykie m.
Jeśli posiadasz gałązki świeżego lubczyku , możesz je wrzucić na roztopione masło, tuż przed dodaniem jajek. Jajecznica będzie wtedy jeszcze bardziej aromatyczna.
Szukasz inne inspiracji na pyszne śniadania? Z naszej strony dowiesz się m.in. jak zrobić puszysty omlet oraz smakowitą jajecznicę w tortilli.
pixabay/ MAKY_OREL
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: przyślj przepis