Robert Makłowicz poucza Polaków jak prawidłowo gotować parówki
Parówki są jednym z najpopularniejszych wyrobów mięsnych. Przeważnie po prostu je gotujemy. Robert Makłowicz został zapytany o to, jak należy przyrządzać parówki. Jego odpowiedź może zaskoczyć wiele osób.
Robert Makłowicz rozwiewa kulinarne zagwozdki
Z pewnością Robert Makłowicz jest osobą, przed którą kuchnia nie ma żadnych tajemnic. Niedawno wspominaliśmy o tym, że dziennikarz otrzymał wyjątkowe odznaczenie . Dziś przyjrzymy się jego sposobowi na gotowanie parówek.
Robert Makłowicz aktualnie prowadzi swój kanał na YouTube. Jego kulinarne poczynania obserwuje wielu widzów. Nie jest to nieuzasadnione, ponieważ mistrz kuchni prezentuje w nim rozmaite przepisy, które potrafią przyprawić o szybsze bicie serca.
Niedawno dziennikarz odpowiadał na pytania swoich fanów. Rzecz jasna nie mogło zabraknąć tematu kulinariów. Niektórzy pytali o to, jakich rodzajów ziemniaków używać do poszczególnych dań. Inni byli ciekawi tego, gdzie Robert Makłowicz jadł najlepszy kebab. Jeden z internautów poruszył kwestię gotowania parówek .
Dziennikarz zapytany o to, jak należy gotować parówki, udzielił odpowiedzi, która może wywołać nie lada zaskoczenie . Okazuje się, że większość smakoszy robi to w nieprawidłowy sposób. Jak Robert Makłowicz odpowiedział na to pytanie?
(Jakub Kossakowski / Materiały własne)
Dziennikarz wyjaśnia, jak przyrządzać parówki
No nie gotuje się w ogóle parówek, tylko zagotowuje wodę. Jak zacznie wrzeć, to się wyłącza i do tego wkłada się parówki. Jak się je gotuje długo, to one pękają. Przynajmniej te dobre — wyjaśnił Robert Makłowicz, podczas transmisji na YouTube.
Wskazówka Roberta Makłowicza jest niezwykle cenna. Przygotowanie parówek w taki sposób po prostu je podgrzeje i nie wpłynie negatywnie na ich konsystencje i smak . Warto o niej pamiętać, kiedy najdzie nas ochota na ten mięsny specjał.
Parówki oczywiście można przyrządzić w inne sposoby. Dobrze sprawdza się, chociażby zawinięcie ich w ser oraz ciasto francuskie i upieczenie . Taka przekąska dobrze sprawdza się na spotkaniach z najbliższymi. Wystarczy tylko zaserwować je z różnymi sosami.
Oczywiście najlepiej wybierać parówki o dobrym składzie. W przeciwnym wypadku obróbka cieplna może uwolnić z nich potencjalnie szkodliwe substancje. Wspominaliśmy o tym w jednym z wcześniejszych artykułów . Warto obejrzeć całe nagranie, na którym Robert Makłowicz odpowiada na pytania widzów.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: YouTube / Robert Makłowicz