Smakosze.pl Przepisy Niebywałe, z czego Anna Lewandowska robi sernik. Zero twarogu oraz nabiału
canva/GreenArtPhotography; TRICOLORS/East News

Niebywałe, z czego Anna Lewandowska robi sernik. Zero twarogu oraz nabiału

16 października 2022

Czy można zrobić sernik bez twarogu? Anna Lewandowska pokazała przepis, który nie zawiera ani grama nabiału. Zastępuje go kaszą jaglaną i mleczkiem kokosowym. Całość jest kremowa, lekka i sycąca. Spróbujecie?

Jeśli spodziewacie się gości, którzy nie mogą jeść nabiału, możecie poczęstować ich pysznym sernikiem bez twarogu. Korzystając z receptury Anny Lewandowskiej, zrobicie pełen smaku, niezwykle aromatyczny deser z nutami kokosowymi. Wszyscy będą zachwyceni.

Przepis na tani obiad Katarzyny Bosackie

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego

  • 200 g kaszy jaglanej

  • 200 ml gęstego mleczka kokosowego z puszki

  • 50 g mąki kokosowej

  • 80 g cukru kokosowego

  • 150 g wiórków kokosowych

  • sok z połowy cytryny

  • kilka kropli esencji waniliowej

Jak zrobić sernik bez twarogu? Anna Lewandowska zaproponowała pyszny przepis

Przygotowanie zaczynamy od dokładnego opłukania kaszy jaglanej. Usunie to nieprzyjemną gorycz z ziaren. Gotujemy je w 400 ml płynnego mleczka kokosowego przez 15-20 minut. Kasza powinna w tym czasie zmięknąć.

Studzimy ją, a następnie łączymy z sokiem z cytryny, wiórkami kokosa oraz cukrem. Dodajemy także mąkę i gęste mleczko kokosowe. Na koniec wlewamy jeszcze esencję waniliową i blendujemy całość na gładką masę.

Przenosimy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Sernik bez twarogu podajemy ostudzony i udekorowany owocami lub musem z namoczonych daktyli i awokado.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na smakołyki Anny Lewandowskiej. Sprawdźcie, jak gwiazda przygotowuje ciasto ze śliwkami . Być może skusi was tez przepis na racuchy z brzoskwiniami .

Sernik bez twarogu Anny Lewandowskiej jest pyszny
canva/NexTser

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: pysznosci

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy