Siostra Anastazja robi fenomenalną kapustę z grzybami. Przepis jest już klasyką
Wieloletnie doświadczenie siostry Anastazji sprawia, że jej dania smakują, jak żadne inne. Aromatyczna kapusta z grzybami jest tego najlepszym przykładem. Klasyczna i sprawdzona receptura od lat rozpieszcza podniebienia Polaków. Musicie tego spróbować.
Niezwykłą kapustę z grzybami według siostry Anastazji przygotujesz z zaledwie kilku składników. Pamiętaj jednak, że grzyby użyte do tej potrawy wymagają kilkugodzinnego namoczenia. Zaplanuj przyrządzenie tej smakowitej kapusty z grzybami z odpowiednim wyprzedzeniem.
Przepis na obłędną kapustę z grzybami siostry Anastazji
Składniki:
-
1 i 1/2 kg kiszonej kapusty
-
5-6 dag suszonych grzybów
-
2 średnie ziemniaki
-
1 cebula
-
masło klarowane
-
sól
Jak przygotować przepyszną kapustę z grzybami?
Przygotuj warzywa do kapusty z grzybami. Cebulę obierz, posiekaj , zeszklij na klarowanym maśle i pozostaw na patelni. Kapustę kiszoną drobno pokrój i ugotuj do miękkości .
Namoczone i oczyszczone grzyby ugotuj i pokrój w paseczki . Ziemniaki do kapusty z grzybami obierz i ugotuj. Miękkie warzywa potłucz w wodzie, w której się gotowały . W ziemniaczanej masie powinny zostać niewielkie grudki .
Miękkie i pokrojone grzyby dodaj do patelni z zeszkloną cebulą . Oba składniki podsmażaj na tłuszczu jeszcze chwilę . Następnie wszystkie składniki kapusty z grzybami dokładnie wymieszaj, dopraw solą i wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Zapiekaj przez 5-10 minut . Czy znasz ten świąteczny przysmak z ciasta drożdżowego ? Niezwykły farsz do pasztecików zaproponowała córka Magdy Gessler .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Czego nie dodawać do sałatki jarzynowej? 1 składnik powinien być zakazany
-
Sławomir zdradził swój patent na rybę. Niebywałe, gdzie ją smaży
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: siostra-anastazja