Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Tyle zapłacisz za jedno jajko u Gessler. Ceny za wielkanocny catering zwalają z nóg
Fot. Canva/stufis, Facebook/MagdaGessler

Tyle zapłacisz za jedno jajko u Gessler. Ceny za wielkanocny catering zwalają z nóg

14 marca 2024

Już niedługo zasiądziemy do wielkanocnego śniadania. Zwykle goszczą na nim samodzielnie przygotowane potrawy. Jednak niektórzy wybierają świąteczny catering. Ten od Magdy Gessler słono kosztuje. Jednak warto, bo za taki smak, trzeba zapłacić nie mało.

Świąteczny catering od Magdy Gessler

Jakie dania przyrządzacie na Wielkanoc? Na pewno będą jajka w różnych wydaniach, biała kiełbasa i tradycyjna sałatka jarzynowa . Na obiad wielu smakoszy być może przyrządzi kaczkę albo ugości rodzinę innymi rarytasami. Przygotowanie świąt zabiera czas i kosztuje. Jednak wiele osób wybiera gotowe rozwiązania.

Wśród nich są dania z cateringu od Magdy Gessler. Jakie specjały można znaleźć w Delikatesach u Fukiera? Na smakoszy czeka biała kiełbasa z masarni od Fukiera. Za pół kilograma zapłacimy 39,50 zł. Można też kupić schab po warszawsku w galarecie. Jedna porcja to 6 plastrów, a jej koszt to 41 złotych. Nie ma co ukrywać, są to ceny wysokie . Jednak jak mawia sama Magda Gessler:

Jakość kosztuje!

sałatka
Fot. Canva/Karyna Panchenko
Ten pasztet zawsze musi się znaleźć na świątecznym stole. Dokładnie z tego przepisu piekła go moja babcia
Pamiętasz ten hit PRL-u? Anginka stała na parapecie w domu każdej babci

Droga sałatka jarzynowa i nóżki w galarecie

Ile zapłacimy za sałatkę jarzynową? Okazuje się, że 300-gramowa porcja to wydatek rzędu 43 złotych. To danie zawiera marynowane grzybki i ostrą musztardę z Delikatesów u Fukiera. Taka sałatka to droga przyjemność. Jednak też niemało zapłacimy za tak lubiane zimne nóżki. 200-gramowy słoik kosztuje 47 złotych.

Droga jest też wędzona pierś z kaczki. Za jedną zapłacimy aż 45 złotych. Ceny są wysokie, ale produkty najwyższej jakości. Ile w wielkanocnym cateringu od Magdy Gessler kosztuje jajko? Wiadomo, że jego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Uwaga! Cena zwala z nóg!

Jaja nadziewane dla naprawdę nadzianych

Często na Wielkanoc przyrządzamy jajka faszerowane. Zwykle cieszą się dużym powodzeniem. Nie może ich też zabraknąć w cateringu Magdy Gessler . Znana restauratorka i gwiazda Kuchennych Rewolucji oferuje jajka nadziewane wiejską, polską szynką. Do tego sos majonezowo-chrzanowy i szczypiorek.

Można je kupić w porcji, która zawiera 5 połówek jajka. Koszt jednej połówki, to aż 8 złotych. Na jedno jajko wydamy 16 złotych, a za porcję 5 połówek nadziewanego jajka zapłacimy aż 41 złotych. To prawdopodobnie najdroższe jajka w Warszawie. Ceny wysokie, podobnie jak jakość. Pisaliśmy o tym, jak zrobić surówkę z marchewki, która zachwyca smakiem. Podawaliśmy przepis na ciasto bez pieczenia z krakersami.

stół wielkanocny
Fot. Canva/sara_winter

Źródło: delikatesy.ufukiera.pl

Zawijam proste składniki w pergamin i wkładam do piekarnika. Nie znam lepszego sposobu na szybki obiad
Tak zdrowej ryby nie spotyka się wszędzie. Pieczony pstrąg oczarowuje smakiem
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy