Użyłam do panierowania zamiast bułki. Smażona ryba smakowała jak marzenie
Ryba na obiad to zawsze dobry pomysł. Jednak ostatnio smażoną rybę zrobiłam inaczej niż zwykle. Panierowana w migdałach zachwyciła domowników.
Ryba w migdałach poleca się na piątek
Przyrządzasz rybę na obiad? Ja przeważnie smażę ją w piątek. Do tej pory panierowałam ją w bułce tartej . Smażona ryba wychodziła chrupiąca i smaczna. Jednak teraz zamiast bułki tartej używam zupełnie innego składnika . Ryba w migdałach smakuje obłędnie i nie ma sobie równych.
Ma wyjątkowy smak i jest chrupiąca jak nigdy dotąd. Rodzina zajada się taką rybą na obiad. Każdy chwali to danie i prosi o dokładkę. Dlatego polecam przepis na pyszną rybę w migdałach. Jest prosta w przygotowaniu i nie brakuje jej smaku. Poniżej znajdziesz przepis na rybę w tym znakomitym wydaniu.
Jak zrobić rybę w migdałach?
Składniki:
- 4 filety rybne z dorsza
- sok z cytryny
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
- 200 g płatków migdałowych
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie ryby w migdałach zacznij od umycia ryby i osuszenia jej ręcznikiem papierowym . Filety skrop sokiem z cytryny. Rybę przypraw solą i pieprzem.
Następnie obtocz w mące i zanurz w rozmąconym jajku. Teraz panieruje w płatkach migdałowych. Dociskaj rybę, by znalazło się na niej jak najwięcej migdałów. Rozgrzej patelnię z olejem. Włóż na nią rybę i smaż ją na rumiany kolor z dwóch stron.
Ryba na obiad pełna smaku
Ryba w migdałach zachwyca smakiem i chrupką skórką. Migdały dodają daniu orzechowego smaku, kruchości i pysznej delikatności . Tak usmażona ryba dosłownie rozpływa się w ustach. Przyrządź ją według tego przepisu, a szybko zniknie z talerzy.
Rybę w migdałach możesz podać z pieczywem lub z ziemniakami. Pasuje do niej gotowany brokuł lub surówką z dodatkiem tego warzywa . Przygotuj taki obiad w piątek i zaskocz domowników. Pisaliśmy o tym, jak zbić cholesterol i pozbyć się oponki na brzuchu. Polecaliśmy przepis na jesienny kompot bez cukru, który wzmacnia odporność.
Źródło: przyslijprzepis.pl