Smakosze.pl Przepisy Weź czerstwe pieczywo i zalej je mlekiem. Po chwili będziesz mieć takie śniadanie, że głowa mała
YouTube/@FatmannMutfagndan

Weź czerstwe pieczywo i zalej je mlekiem. Po chwili będziesz mieć takie śniadanie, że głowa mała

1 marca 2024

Na śniadanie nie musisz jeść tylko kanapek. Możesz zrobić smaczne i szybkie danie z czerstwego pieczywa. Zalewasz je mlekiem i po chwili pyszny oraz sycący posiłek będzie gotowy. Zrobisz go według naszego przepisu.

Śniadanie, czyli energia o poranku

Jedzenie śniadania zapewni nam energię na wiele godzin . Dzięki temu posiłkowi lepiej nam się pracuje i uczy, jesteśmy bardziej skoncentrowani i zdolni do wykonywania codziennych obowiązków. Ważne, by śniadanie dostarczało nam też smaku, dlatego weź czerstwe pieczywo, zalej je mlekiem, a efekt cię miło zaskoczy.

W niedługim czasie będziesz zajadać się doskonałym plackiem z dodatkiem sera feta, koperku i aromatycznych przypraw. Takie danie pełne jest smaku i zapewni nam energię na cały ranek. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Z kuchni Fatmy. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.

śniadanie
YouTube/@FatmannMutfagndan
Wygląda groźnie, a jest rarytasem w kuchni. Ten grzyb właśnie zaczął pojawiać się w polskich lasach
Nie wyrzucaj skorupek jajek. Te rośliny je uwielbiają

Jak zrobić placek z czerstwego pieczywa na śniadanie?

Składniki:

  • ½ bochenka czerstwego chleba
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • ⅓  szklanki sera feta
  • 4 łyżki oleju
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Przygotowanie dania zacznij od rozdrobnienia czerstwego chleba i przełożenia go do miski. Do drugiej miseczki wbij jajka, dodaj olej i połącz składniki . Wlej mleko, dosyp przyprawy i ponownie wymieszaj.

Wsyp koper, dołóż sera feta i połącz składniki. Mieszanką zalej rozdrobnione czerstwe pieczywo w misce. Patelnię posmaruj masłem i nałóż ciasto. Ugniataj je na patelni, przykryj i smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z jogurtem naturalnym.

Placek pełen samku i energii

Placek z czerstwego pieczywa, z fetą i koperkiem jest pyszną propozycją na poranny posiłek. Wystarczy zaledwie kilka minut, by przygotować takie śniadanie . Potrawa z powodzeniem zastąpi kanapki. Jest kremowa, pełna smaku i aromatu.

Takie danie możesz wziąć do szkoły lub pracy jako drugie śniadanie. Na zimno też będzie dobrze smakować . Dzięki plackowi nie poczujesz głodu przez wiele godzin. Pisaliśmy o tym, jak upiec pyszny i szybki sernik. Podawaliśmy też przepis na smaczną zapiekankę z ziemniaków i szynki na obiad.

śniadanie
YouTube/@FatmannMutfagndan

Źródło: YouTube/@FatmannMutfagndan

Zdjęcia: screen YouTube/@FatmannMutfagndan

Znajoma kasjerka zdradziła mi, czemu otwiera opakowanie jajek przy kliencie. Na taki powód w ogóle bym nie wpadł
Na te słodkie bułeczki potrzebuję 4 składników. Nie uwierzysz, z czego powstają, rodzina za nimi przepada
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy