Wlej do plastikowej torby i zacznij smażyć. Efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania
Ten sposób na ciasto na każdym zrobi wrażenie. Jest zaskakujący, ale jednocześnie genialny w swej prostocie. Dlatego sięgnij po ten przepis, bo efekt jest tego wart. Pyszny deser wkrótce trafi na twój stół.
Ciasto, czyli przygotuj worek
Lubisz nowości w kuchni? Tę, którą polecamy, na pewno trzeba wypróbować. Sposób na pyszne ciasto jest prosty w przygotowaniu . Musisz zaopatrzyć się w plastikową torbę i wrzucić do niej kilka składników na ciasto drożdżowe. Potem wystarczy wyciąć otwory i wyciskać ciasto na gorący olej .
Dzięki temu powstaną kulki drożdżowe smażone na oleju. Smakują z polewą czekoladową i cieszą oko. Dlatego wypróbuj ten przepis na ciekawy deser . Recepturę można zobaczyć na kanale YouTube Simple Fast Delicious. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić ciasto smażone na deser?
Składniki na ciasto:
- 240 g mąki
- 300 ml wody
- szczypta soli
- 1 łyżeczka drożdży w proszku
Składniki na polewę:
- 4 łyżki cukru pudru
- ½ łyżeczki cynamonu
- czekolada
Przygotowanie deseru zacznij od zrobienia ciasta . Przygotuj torbę strunową i wsyp do niej drożdże w proszku. Dodaj sól i wodę. Składniki wymieszaj . Zamknij torbę i mieszaj zawartością, do połączenia składników.
Następnie wsyp mąkę i zagnieć ciasto w torbie. Po kilku minutach powinna powstać gładka masa. Teraz woreczek z ciastem przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na 45 minut. Po upływie tego czasu ciasto zwiększa swoją objętość.
Ciasto z worka, czyli ciekawy deser
Ciasto w worku przez chwilę jeszcze wyrabiaj. Następnie odciągnij je od dna i zrób nożyczkami małe otwory w kształcie trójkąta. Przez nie ciasto będziesz wyciskać na rozgrzany olej . Do oddzielania ciasta od torby możesz użyć patyczków do szaszłyków lub łyżki. W trakcie smażenia mieszaj kulki.
Gdy będą rumiane, wyjmij je łyżką cedzakową na półmisek. Następnie do worka wsyp cukier puder i cynamon. Potrząśnij workiem i wrzuć do niego usmażone kulki . Wyjmij je na półmisek i polej roztopioną czekoladą. Smażone ciasto wychodzi, że palce lizać . Jest proste w przygotowaniu i rozpływa się w ustach. Pisaliśmy o tym, jaki dodatki muszą się znaleźć w żurku. Polecaliśmy przepis na leciutki galaretkowiec z 3 składników .