Smakosze.pl Przepisy Wlewam jajka do przekrojonego chleba. Po chwili cieszę się wyjątkowym przysmakiem
YouTube/@smacznytv

Wlewam jajka do przekrojonego chleba. Po chwili cieszę się wyjątkowym przysmakiem

15 października 2023

Gotowanie posiłków wiąże się z brudzeniem wielu naczyń, a potem ich myciem. Jednak chcielibyśmy podzielić się przepisem na danie podczas, którego nie będziecie mieli takiego problemu. Wlewacie jajka do przekrojonego chleba i zaraz przysmak będzie gotowy. Polecamy przepis na wyjątkowe i smaczne danie.

Przysmak z jajka i chleba na pożywny posiłek

Jeśli marzy wam się pyszny obiad z kilku składników, to mamy dla was coś smacznego. Przy gotowaniu tego przysmaku nie zabrudzicie wielu naczyń. Jest to na pewno plusem podczas przyrządzania posiłku. Do tego przyrządzenie tego dania nie jest zbyt trudno.

Potrzebujemy jajek, które wlejemy do chleba. Przyda się też wędzony bekon i mozzarella. Potem zrobimy aromatyczny sos. To danie jest jednym z lepszych, jakie robiłam. Polecam wszystkim przepis na ten wyjątkowo przysmak.

przysmak
YouTube/@smacznytv
Jesienią rodzina prosi mnie tylko o takie racuchy. Sekretem ich smaku jest to warzywo

Jak zrobić przysmak z jajek i chleba?

Składniki:

  • chleb
  • 7 jajek
  • natka pietruszki
  • 100 g wędzonego bekonu
  • 100 g mozzarelli
  • 3 łyżeczki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 100 ml bulionu z kurczaka
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • parmezan

Chleb kroimy wszerz i wyjmujemy z niego środek. Wkładamy miękki środek chleba do miski. Teraz do oddzielnej miski wbijamy jajka i przelewamy je wydrążonego chleba . Siekamy natkę pietruszki i posypujemy nią jajka w chlebie.

Boczek kroimy w cienkie plastry i układamy w chlebie, posypujemy startym serem. Chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut . Masło roztapiamy na patelni, czosnek zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 10 minut. Potem bardzo drobno siekamy i dodajemy na patelnię.

Znakomita zapiekanka zachwyci całą rodzinę

Na patelnię dolewamy oliwę, śmietanę i wszystko mieszamy. Doprawiamy i wlewamy bulion. Dodajemy starty ser i wszystko mieszamy. Wyjmujemy zapiekankę z piekarnika i podajemy z sosem śmietanowo- czosnkowym.

Ten przysmak jest tak pyszny, że rozpływa się w ustach. W moim domu cieszy się dużym powodzeniem. Każdy, kto go spróbuje, chce dokładkę . Warto przyrządzić tę zapiekankę, bo jest smaczna, pożywna i prosta w przygotowaniu. Pisaliśmy o pożywnej zapiekance z makaronu i mięsa mielonego. Radziliśmy, jak zrobić zapiekankę z brokułami.

przysmak
YouTube/@smacznytv

Źródło: YouTube/@smacznytv

Już nie smażę jajecznicy na oleju i na maśle. Ten patent jest 100 razy lepszy
Zalewam tym sosem jabłko, czerwoną kapustę i marchewkę. Takiej surówki nie podają w żadnej restauracji
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy