Wrzuć tę roślinę do miski i odpal blender. To najlepszy dodatek do dań z grilla
Podczas grillowania skupiamy się zazwyczaj na kiełbasach i innych mięsach. Jednak równie ważne są dodatki. Tym razem warto postawić na masło z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Dzięki niemu wszystkie dania z rusztu będą smakowały jeszcze lepiej.
Pyszne masło z czosnkiem niedźwiedzim
Czosnek niedźwiedzi jest jedną z najpyszniejszych roślin. Jego liście są pełne smaku i aromatu. Doskonale podkręcają one walory wielu dań . Potrawy z grilla nie są tutaj wyjątkiem.
Przeważnie do masła dodaje się zwykły czosnek. Jednak równie dobrze możemy postawić na czosnek niedźwiedzi. Koniecznie wypróbuj ten przepis podczas najbliższego grillowania. Z pewnością nie pożałujesz.
Masło z czosnkiem niedźwiedzim - najlepszy dodatek do dań z grilla
Składniki:
- 200 g liści czosnku niedźwiedziego
- 500 g masła
- sól
- pieprz
Jak zrobić masło z czosnkiem niedźwiedzim?
Liście czosnku niedźwiedziego umyj, osusz i wrzuć do miski. Całość zblenduj jak najdrobniej. Możesz ułatwić sobie zadanie poprzez wcześniejsze pokrojenie liści. Powinniśmy otrzymać w miarę jednolitą masę.
W drugiej misce miksujemy masło. Najlepiej robić to na średnich lub małych obrotach. Doprawiamy je solą i pieprzem wedle uznania. Masło wzbogacamy o wcześniej zblendowany czosnek niedźwiedzi.
Całość jeszcze raz miksujemy tak, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Gotowe masło z czosnkiem niedźwiedzim po chwili będzie gotowe. Przełóż je do pojemnika i przechowuj w lodówce. Taki dodatek bosko podkręci smak karkówki czy kiełbasy. Warto wiedzieć jak przygotować najlepszą kaszankę . Ten patent na czyszczenie grilla jest już hitem .