Wyraziste koreczki śledziowe. Moc energii na małym patyczku
Koreczki śledziowe są doskonałą propozycją na imprezę. Smakowite kąski nadziane na wykałaczki są idealne na jeden kęs. Wyraziste składniki gwarantują niezwykłe doznania smakowe. To znakomity pomysł na sylwestrową noc.
Przygotowanie koreczków śledziowych jest niezwykle proste. Wystarczy pokroić poszczególne produkty i ponadziewać je na patyczki. Do przygotowanie koreczków najlepiej użyć śledzi w oleju. Ich delikatny, uniwersalny smak kapitalnie pasuje do tej przekąski.
Przepis na imprezowe koreczki śledziowe
Składniki:
-
opakowanie chleba pumpernikiel
-
kilka liści sałaty
-
1 pieczony burak
-
2-3 płaty śledziowe w oleju
-
5 czubatych łyżek serka kremowego
-
2-3 ogórki kiszone
-
koperek do dekoracji
Jak zrobić błyskawiczne koreczki śledziowe?
Upieczonego lub ugotowanego buraka obierz i pokrój w niedużą kostkę. Filety do koreczków śledziowych delikatnie otrzyj z oleju . Liście sałaty porwij na niewielkie kawałki, a koperek posiekaj . Pozostałe składniki pokrój w kostkę tak, aby były porównywalnej wielkości, na jeden kęs .
Na spodzie każdego koreczka nadziewaj po dwa kawałki pumpernikla , na niego nakładaj sałatę, a potem śledzia. Następnie na filecie umieść kawałek buraka i nieco serka kremowego . Na wierzch nabij plasterek ogórka kiszonego .
Koreczki śledziowe układaj na półmisku lub wbijaj je w połowę główki kapusty owiniętej folią aluminiową. Wierzch koreczków udekoruj posiekanym koperkiem . Przystawkę najlepiej przygotować na krótko przed podaniem .
Smakowite koreczki z tortilli idealnie sprawdzą się na imprezę . Proste ciasto na bazie wafli stanowi doskonałą słodką przekąskę .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Imprezowy, pikantny barszcz czerwony. Błyskawicznie rozgrzeje i doda energii
-
Szybka tarta z porem i szynką. Na Sylwestra, śniadanie lub kolację
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama