Żadna drobiowa i wieprzowa. To ta wątróbka jest napakowana białkiem i witaminami
Ani drobiowa, ani wieprzowa. Ten rodzaj wątróbki jest zdecydowanie zdrowszy. Zawiera wiele cennych składników odżywczych. Szkoda, że Polacy często ją pomijają. Poznaje zalety tego mięsa i jak najszybciej włącz je do swojej diety.
Wątróbka to idealny pomysł na obiad
Wątróbka to jeden z lepszych pomysłów na obiad dla całej rodziny. Podana z ziemniakami i dobrą surówką, stanowi syte i zdrowe danie .
Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że rodzaj wątróbki również ma ogromne znaczenie. Nie tylko ze względu na smak, ale przede wszystkim na walory zdrowotne.
Najlepszy rodzaj wątróbki
Najpopularniejszymi wątróbkami są te drobiowe i wieprzowe. Mało kto jednak wie, że istnieje taka, która zawiera mnóstwo białka i witamin. Jest nią wątróbka cielęca. Oprócz tego, że ma świetny skład, jest także zdecydowanie lepsza w smaku. Zrób ją na obiad i przekonaj się sama, jaka jest pyszna i delikatna. Domowi smakosze na pewno odróżnią i docenią jej smak.
Dlaczego warto jeść wątróbkę cielęcą?
Wątróbka wołowa oprócz doskonałego i bogatego smaku ma także bogaty skład. W 100 gramach mięsa znajduje się aż 18 gramów białka. W dodatku w jej składzie są także witamina A, C oraz B12 oraz takie składniki odżywcze jak cynk i żelazo. Wpłyną one pozytywnie m.in. na odporność organizmu.