Witaminy są składnikami koniecznymi dla właściwego funkcjonowania organizmu. Dzięki nim całe ciało może zachować sprawność na długie lata.
Zwykle kisimy ogórki, buraki lub kapustę. Jednak Katarzyna Cichopek idzie o krok dalej. Sięga po popularne kwiaty. Taka kiszonka to samo zdrowie i sposób na zgrabną sylwetkę.
Najzdrowszy owoc może rosnąć obok ciebie, a ty zupełnie nie masz o tym pojęcia. Jest bogaty w witaminy i cenne wartości odżywcze, które są niezbędne dla twojego organizmu. Koniecznie czytaj dalej, a dowiesz się, o jaki owoc chodzi, a przy okazji poznasz sposoby na przygotowanie z niego znakomitych przysmaków.
Smaczny, zdrowy i łatwo dostępny. Zdecydowanie warto znać ten owoc! Niektórzy wciąż mylą go z pomidorem, a jest znany pod trzema nazwami - kaki, persymona oraz chińska śliwka. Jego właściwości zrobią wrażenie niemal na każdym.
Podczas zimy nie zapomnij o budowaniu odporności. Najlepszym sposobem będzie jedzenie owoców. Dowiedz się, jakie owoce należy jeść zimą oraz jakich witamin ci dostarczą.
Kapusta kiszona na dywanie? Nie, nie dlatego, że wypadła ze słoika, ale położona została specjalnie w określonym celu. Jak wiadomo cel, uświęca środki, a ten jest wyjątkowo skuteczny. Wypróbuj w domu i poleć go dalej.
Herbata jest jednym z ulubionych napojów Polaków. Ma wiele zalet, ale wybierając jej nieodpowiedni rodzaj możemy sobie zaszkodzić. Warto mieć świadomość i omijać szerokim łukiem te herbaty, które zamiast wspierać nasz organizm, mogą powodować w nim spustoszenie.
Znacie papieski owoc? Warto po niego sięgać, bo to prawdziwa bomba witaminowa. Do tego pełna wyjątkowego smaku. Kantalupa zaskakuje pod każdym względem. Dowiedzmy się zatem o nim więcej.
Miód jest jednym z najzdrowszych produktów naturalnych. Ten dostępny w sklepach nie zawsze taki jest i należy unikać go jak ognia. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiego miodu unikać oraz dlaczego.
Mięso jemy często, a nawet zbyt często. Jednak, jeśli już po nie sięgamy, warto wybierać to zdrowe i wartościowe. Podpowiadamy, jakie mięso jest najzdrowsze. Przygotuj je nie tylko na obiad, bo naprawdę warto.
Masz za wysoki cholesterol? Poznaj napój z dodatkiem, który nie tylko obniży poziom szkodliwej substancji tłuszczowej, ale też wspomoże odchudzanie. Dowiedz się, jak przygotować napój i włącz go do swojej diety.
Rozmaite owoce na stałe zagościły w naszej diecie. Jednak jeden z nich jest już zupełnie zapomniany. Szkoda, bo jego jedzenie przynosi wiele korzyści dla naszego zdrowia. Zyskuje na tym nie tylko pamięć, ale też serce.
Kiszona kapusta jest ceniona przez wiele osób. Zdrowa i o charakterystycznym smaku, często przyrządzana jest na zimę. Jednak warto też ukisić kapustę, która zwykle podawana jest w formie surówek lub jako duszone warzywo. Czerwona kapusta na pewno przyda się na zimę.
Por jest smacznym dodatkiem do surówek i sałatek. Wzbogaca smak dań i sprawia, że jemy je z apetytem. Jak zatrzymać smak tego warzywa na dłużej? Warto pora zamknąć w słoikach. Takie przetwory będą jak znalazł na zimę.
Co się stanie, gdy pokroimy arbuza, a potem upieczemy i zamarynujemy? Zyskamy obłędnie pyszne danie, które będzie rarytasem nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej. Polecamy doskonały patent na arbuza.
Początek września to doskonały moment, by zrobić przetwory. Dlatego teraz sięgam po owoc, który ma więcej witaminy C niż cytryna. Robię z niego dżem i każdemu polecam przepis mojej babci na ten smakołyk.
Aronia bije rekordy popularności. To niesłychanie zdrowy owoc i też bardzo cierpki. Jak pozbyć się tego niechcianego smaku? Nie warto do aronii sypać cukru. Lepiej zrobić jedną rzecz przed gotowaniem tych owoców.
Dietetyczka i dziennikarka - Katarzyna Bosacka - sprawdziła popularny sok z buraka. To, co znalazła w jego składzie, przeszło najśmielsze oczekiwania. O wszystkim poinformowała przez swoje media społecznościowe. Udzieliła również rady, którą należy się kierować, robiąc zakupy.
Popularny, lecz pomijany owoc ma wiele cennych właściwości. Koniecznie musi znaleźć się w twojej diecie. Odpowiednio przygotowany pozytywnie wpłynie na zdrowie i dostarczy cenne witaminy. O wszystkich jego właściwościach dowiesz się z treści tego artykułu.
Ta ryba koniecznie musi znaleźć się w twojej diecie. W Polsce jest pomijana, a zawiera wiele cennych składników odżywczych takich jak: jod i selen. Im szybciej wprowadzisz ją do swojego menu, tym lepiej.
Na ryneczkach właśnie pojawiła się aronia, która jest jednym z najzdrowszych owoców. Polacy ją pomijają, a nie mają pojęcia, że zawiera wiele cennych składników odżywczych. Poznaj wszystkie właściwości i ruszaj na zakupy.
Ten owoc jest tak pyszny i zdrowy, że inne owoce przy nim wypadają dość blado. Niestety mimo licznych zalet, te niewielkie okazy trafiają na zachód. Tam cieszą się powodzeniem i uznaniem. W Polsce są mało znane.
Tradycyjny twaróg jest dobry, jednak mało kto wie, o istnieniu lepszego sera. Włoski produkt ma o wiele lepszy skład, bogaty jest w witaminy oraz cenne składniki odżywcze. Przeczytaj artykuł, a dowiesz się, co to za ser, a w dodatku poznasz jego wszelkie właściwości.
Jak ułożyć dietę, by była pełna witamin? Warto postawić na swojskie owoce, które są łatwo dostępne i niedrogie. Do tego są doskonałym źródłem potasu. Podpowiadamy, co jeść, by było i zdrowo i smacznie.
Ryba koniecznie musi znaleźć się w twojej diecie. Okazuje się jednak, że nie każda jest tak samo zdrowa. Popularna wśród Polaków ryba została zakazana we Włoszech. Tej powinnaś unikać koniecznie.
Miód to naturalny rarytas, który gwarantuje nam smak i wyjątkowe wartości odżywcze. Jednak należy pamiętać, by nigdy nie przechowywać go w miejscu, który odbierze mu cenne wartości i sprawi, że miód będzie twardy jak kamień. Tego miejsca unikaj jak ognia.
Maliny muszą znaleźć się w twojej diecie. Mają wiele cennych witamin i wartości odżywczych. Ten owoc poprawi nie tylko funkcjonowanie twojego organizmu, ale też wpłynie na jego odporność. Dowiedz się, jak to możliwe, a nie będziesz żałować.
Jeden z produkowanych w Polsce owoców zdobył tytuł najzdrowszego na świecie. Dowiedz się, jaki owoc docenili mieszkańcy krajów całego świata i poznaj wszystkie jego zalety. Koniecznie musisz spróbować go właśnie latem.
Ryby są bogate w witaminy i cenne wartości odżywcze. Okazuje się jednak, że jedna z ulubionych ryb Polaków jest bardzo niebezpieczna. Dowiedz się, jakiej nie podawać na obiad, a unikniesz szkodliwych substancji w swoim organizmie.