Bez drożdży, bez proszku do pieczenia. Ostatnio zrobiłam racuchy zupełnie inaczej, wyszły idealnie
Jeśli marzą ci się apetyczne racuchy, poznaj ten przepis. Często z niego korzystam, bo danie wychodzi idealnie. Jednak do racuchów nie dodaję drożdży ani proszku do pieczenia. To w niczym nie przeszkadza. Racuchy znikają z talerzy w mgnieniu oka.
Racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia na obiad
Czy jadasz racuchy? Ja je uwielbiam, ale nie robię ich w sposób tradycyjny. Korzystam z przepisu na racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia . Wychodzą pysznie, są puszyste i delikatne. Chętnie przyrządzam je na obiad i zawsze cieszą się dużym powodzeniem.
Polecam przepis na racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia. Danie jest szybkie w przygotowaniu i idealne na wiosenny obiad . Mały i duży smakosz zje taki posiłek z przyjemnością. Poniżej znajdziesz recepturę na te racuchy.
Jak zrobić racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia?
Składniki:
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- ½ szklanki mleka
- ⅔ szklanki mąki
- 1 jajko
- szczypta soli
Przygotowanie racuchów zacznij od obrania jabłka i starcia go na tarce o dużych oczkach. Dodaj do niego cukier waniliowy, żółtko, mąkę i wlej mleko. Składniki dokładnie wymieszaj tak, by powstało gęste ciasto. Teraz ubij białko ze szczyptą soli.
Dodaj je do pozostałych składników. Wszystko delikatnie wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni. Nakładaj ciasto i smaż racuchy na rumiany kolor z dwóch stron. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Racuchy, że palce lizać!
Racuchy wychodzą puszyste i pyszne. Smakują też z dodatkiem musu jabłkowego, cynamonu lub miodu . Dzieci je uwielbiają, a dorośli też nie potrafią odmówić sobie kolejnej porcji. Dlatego często przyrządzam racuchy bez drożdży i proszku do pieczenia na obiad.
Chętnie jadam je też na kolację. Są błyskawiczne w przygotowaniu i raz-dwa znikają z talerzy. Przepis na to danie polecam każdemu smakoszowi. Informowaliśmy o nowych promocjach, które dziś zaczęły się w Biedronce. Radziliśmy, jak zrobić pyszne ciasto bez pieczenia z wafelków.