Bosacka nie wyrzuca resztek warzyw z ryby po grecku. Robi z nich pyszną zupę
Ryba po grecku nie może się zmarnować. Z resztek tego wigilijnego smakołyku możesz przygotować zaskakującą zupę. Przepis znanej dziennikarki Katarzyny Bosackiej cieszy się sporą popularnością. Macie ochotę na świąteczne danie w nowym, zaskakującym wydaniu?
Ryba po grecku w formie zupy
Zostały Ci warzywa z ryby po grecku? Wykorzystaj patent Katarzyny Bosackiej i przygotuj z nich zupę. Prosta, nietypowa, rozgrzewająca - kto wie może na stałe wejdzie do kanonu ulubionych poświątecznych potraw. Warto wypróbować i cieszyć się jej zaskakującym smakiem. Co sądzicie o takim wigilijnym recyklingu? Poniżej prezentujemy ceniony przepis pani Katarzyny.
Zupa z resztek ryby po grecku
Lista składników:
- warzywa z ryby po grecku
- 400 ml mleczka kokosowego
- 4 cm obranego korzenia imbiru
- 10 g ostrej pasty curry
- łyżka koncentratu pomidorowego
- sok z cytryny - według uznania
- sól, pieprz do smaku
Zaskakujący sposób na wykorzystanie resztek warzyw z ryby po grecku
Wyjmij warzywa z ryby po grecku.Przełóż je do garnka, zalej mleczkiem kokosowym z odrobiną wody. Całość wymieszaj i podgrzej .Gdy zupa się zagotuje dodaj do niej korzeń imbiru, pastę curry, sok z cytryny i sól . Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i gotuj jeszcze kilka minut.
Gotową zupę zblenduj na krem, następnie dopraw go łyżką koncentratu pomidorowego. Zblenduj go raz jeszcze i dopraw do smaku. Smacznego!
Na naszej stronie znajdziecie inne ciekawe przepisy Katarzyny Bosackiej m.in. na sałatkę jarzynową oraz rosół .