Smakosze.pl Produkty Bosacka pokazała na wizji, jaki makaron należy kupować. Ludzie nie zostawili na niej suchej nitki
TRICOLORS/East News, canva/MariaUspenskaya

Bosacka pokazała na wizji, jaki makaron należy kupować. Ludzie nie zostawili na niej suchej nitki

16 stycznia 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Film Katarzyny Bosackiej na Instagramie wywołał sporo komentarzy. Ekspertka od zdrowego żywienia na swoim profilu w mediach społecznościowych wypowiedziała się na temat makaronu. Bosacka porównywała drogi i tani produkt. Według niej jakość i smak jest taki sam, więc nie ma sensu przepłacać.

Katarzyna Bosacka jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych. Na swoim koncie na Instagramie, katarzynabosacka, dzieli się z fanami przepisami, kulinarnymi ciekawostkami i nowinkami. Niedawno opublikowała film, na którym wyjaśnia, jak rozpoznać dobry i tani makaron.

Inflacja i kryzys dotknęły cały świat. Produkty spożywcze z miesiąca na miesiąc są coraz droższe. Nic więc dziwnego, że wiele osób szuka rozwiązań i sposobów, aby zaoszczędzić. Katarzyna Bosacka uważa, że nie trzeba przepłacać, aby jeść zdrowo i smacznie. I oczywiście ma rację, ale nie koniecznie w tym przypadku.

Jak widać po komentarzach zamieszczonych pod nagraniem, wiele osób nie zgadza się jednak z Bosacką. Wiele osób na podstawie własnego doświadczenia uważa, że tani makaron jest gorszej jakości. Łatwo go rozgotować i pozbawiony jest smaku.

Katarzyna Bosacka wyjaśniła, jak kupić dobry i tani makaron

Katarzyna Bosacka na Instagramie porównała dwie paczki makaronu dwóch różnych firm. Jeden makaron kosztował 7,29 zł, drugi natomiast 3,75 zł. Znana dziennikarka i specjalista od zdrowego żywienia zaznaczyła, że jakość makaronu jest taka sama. Każdy makaron wyprodukowany został bowiem z twardej pszenicy durum.

Bosacka zaznaczyła, że płacimy więcej wyłącznie za markę. - Jeśli wybieramy markę popularną, zamiast marki własnej, przepłacamy dwukrotnie - tłumaczy swoim fanom. Wiele osób nie zgadza się jednak z opinią znanej dziennikarki.

Na forum wywiązała się dyskusja. Nie każdy zgadza się z Bosacką

Wielu internautów nie zgadza się z wypowiedzią Bosackiej. Podkreślają, że w parze z ceną idzie jednak jakość i praktycznie niemożliwe jest kupienie taniego i naprawdę smacznego makaronu.

- Nie zgadzam się, że cena nie wpływa na jakość. Kilka razy kupiłam jakiś tańszy i nie był smaczny lub się rozpadł podczas gotowania. Ktoś, kto je dużo makaronów od razu rozpozna dobry jakościowo produkt - pisze jedna z komentujących.

- Ale to też zależy od metody suszenia takiego makaronu, często te tańsze nie są suszone, jak powinny być, tylko są już na wstępie przesuszone, przypalone od gorąca - komentuje kolejna.

Dowiedz się, jak odświeżyć wczorajszy makaron . Makaron do rosołu możesz przygotować samodzielnie według babcinej receptury- tu poznasz prosty przepis na makaron jajeczny.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy