Ekspresowy sernik z wiaderka w 15 minut. Przepis na szybki i pyszny deser
Sernik jest popularnym na całym świecie ciastem, dlatego jego odmian i sposobów przyrządzenia jest mnóstwo. Dzisiaj prezentujemy przepis na sernik z wiaderka, którego przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut plus czas pieczenia. Dzięki niemu w ekspresowym tempie będziesz mógł cieszyć się pysznym i delikatnym ciastem.
W wielu domach sernik z wiaderka jest swojego rodzaju planem awaryjnym, który wcielany jest w życie w niespodziewanych sytuacjach. Idealnie sprawdza się jako szybkie ciasto na wypadek niezapowiedzianych gości.
Prosty sposób na ekspresowy sernik z wiaderka. Wystarczy 15 minut
Sernik z wiaderka w 15 minut? Nic nie szkodzi na przeszkodzie. Jego prostota sprawia dodatkowo, że każdy jest w stanie go zrobić i można mieć pewność, że zawsze wyjdzie idealnie. Kolejną zaletą jest niewielki koszt składników.
Składniki:
-
1 kg twarogu z wiaderka
-
pół kostki masła
-
5 łyżek skrobi ziemniaczanej
-
5 jajek
-
150 g cukru
-
łyżka cukru wanilinowego
Przepis na ekspresowy sernik z wiaderka
Jak zrobić ekspresowy sernik z wiaderka w 15 minut? Zacznij od przełożenia sera twarogowego z wiaderka do dużej miski. Wbij do niego wszystkie jajka. Masło roztop w rondelku, odstaw do ostudzenia i jeszcze płynne wlej do miski. Szybko wszystko przemieszaj.
Gdy wilgotne składniki będą jednolite, wsyp do nich przesianą skrobię ziemniaczaną, cukier, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli. Wymieszaj mikserem masę serową, aż jej konsystencja będzie całkowicie gładka.
Blachę o wymiarach 24 × 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej całą masę twarogową. Wyrównaj jej wierzch. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 40 minut. Studź ciasto w piecu z uchylonymi drzwiami. Smacznego.
Jeśli masz ochotę na więcej ciekawych informacji ze świata kulinariów, zajrzyj na naszą stronę. Z tego artykułu dowiesz się, jak zrobić najprostszy kremowy sernik. Ten tekst wyjawia, dlaczego do sernika warto wlać olej roślinny.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Szybka i tania kolacja dla całej rodziny, czyli letnia sałatka. Smaczna i chrupiąca
-
Dlaczego na powierzchni miodu pojawia się piana? Wiemy, czy jest się czego obawiać
-
Najdoskonalsze podwójne schabowe Magdy Gessler. Sekret tkwi w niezwykłym połączeniu 2 mięs
Źródło: przepiski