Fit makaron od Kate Hudson. Jej sekret tkwi w mące
Makaron pełnoziarnisty może być zdrową bazą wielu dań. Wie o tym doskonale Kate Hudson, która podzieliła się swoim przepisem na pyszny mączny rarytas. Zawsze przyrządza go ze zdrowej mąki i podaje z prostym bazyliowym pesto. Spróbujecie?
Zrobienie makaronu z maki pełnoziarnistej wcale nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać. Zdrowy mączny rarytas wymaga zaledwie 3 prostych składników. Receptura Kate Hudson jest niezawodna. Musicie spróbować.
Kate Hudson jest wielką fanką makaronów. Wynika to między innymi z tego, że aktorka ma włoskie pochodzenie. Gwiazda stawia na znacznie zdrowszą wersję makaronu, w którym wykorzystuje pełnoziarnistą mąkę. Kate Hudson w jednym z wywiadów wyznała, że jej dzieci uwielbiają danie na bazie domowego makaronu .
Przepis na znakomity makaron pełnoziarnisty Kate Hudson
Składniki na makaron pełnoziarnisty:
-
6 jaj
-
400 g mąki pełnoziarnistej
-
pół łyżeczki soli
Składniki na pesto:
-
25 g liści bazylii
-
1-2 ząbki czosnku
-
2 łyżki pinioli lub pestek słonecznika
-
10 g parmezanu lub sera bursztyn
-
3-4 łyżki oliwy z oliwek
-
pieprz w ilości do smaku
-
szczypta soli
Jak zrobić makaron pełnoziarnisty? Kate Hudson ma sprawdzony przepis
Mąkę pełnoziarnistą przesiewamy do miski wraz z solą. Formujemy dołek i wbijamy do niego jaja. Wyrabiamy ciasto dłońmi do czasu, aż przestanie się do nich kleić. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na pół godziny.
Po tym czasie dzielimy je na mniejsze porcje, a każdą z nich rozwałkowujemy pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia na cieniutki placek. Kroimy na długie i niebyt grube paski, które gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 minut. Makaron pełnoziarnisty podajemy z bazyliowym pesto.
Jak zrobić pesto bazyliowe? Jest idealne do makaronu
Liście bazylii, starty na tarce ser, piniole, obrany czosnek i oliwę z oliwek umieszczamy w pojemniku blendera. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą, po czym rozdrabniamy na dość gładką masę.
Na naszej stronie znajdziecie przepisy na inne warianty pesto, które też będą pysznie smakować z makaronem. Polecamy specjał z pietruszki oraz znakomity przysmak z liści rzodkiewki — już nigdy ich nie wyrzucicie przy zakupie warzywa.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Nigdy nie dodawaj ich do jajecznicy. Przez 1 błąd wyjdzie gumowata i bez smaku
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: fakt