Smakosze.pl Przepisy Gessler robi wybitną zupę grzybową na święta. Te 2 dodatki zaskoczą każdego
Fot. Shutterstock, Instagram/magdagessler_official

Gessler robi wybitną zupę grzybową na święta. Te 2 dodatki zaskoczą każdego

15 grudnia 2024

Zupa grzybowa Magdy Gessler zachwyca smakiem i może szokować składnikami. Jednak sprawiają one, że potrawa nie ma sobie równych. Pyszna i klarowna będzie idealna na Boże Narodzenie.

Składniki grzybowej zdziwią każdego

Zupa grzybowa często gości na świątecznych stołach . Jej smak jest wyjątkowy, jednak teraz może być jeszcze lepszy. Jak to możliwe? Przepis Magdy Gessler jest dość kontrowersyjny, ale zapewnia wyśmienity efekt na talerzu . Tak smacznej i klarownej grzybowej próżno szukać, gdzie indziej. Głęboki smak zupy grzybowej to zasługa szczególnie 2 składników

Znana restauratorka do tej potrawy dodaje pięć dziesiątkę wódki . Dzięki niej zupa będzie klarowna. Nie ma się te co martwić procentami- te wyparują podczas gotowania potrawy.

Natomiast dodatek zakwasu na żur doskonale pasuje do smaku leśnych grzybów i wzbogaca to danie . Zupa grzybowa Magdy Gessler z wódką i zakwasem na żur podbije podniebienie każdego smakosza.

zupa grzybowa
Fot. Canva/Tatiana Volgutova
Napakowana tłuszczem po brzegi, a Polacy ją zajadają. Tej wędliny na święta unikaj jak ognia

Jak ugotować zupę grzybową Magdy Gessler?

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • ¼ kg prawdziwków
  • ½ szklanki zakwasu na żurek
  • 1 cebula
  • 50 ml wódki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie zupy grzybowej Magdy Gessler zaczniemy od zeszklenia na oleju cebuli i przełożenia jej do garnka. Oczyszczone i opłukane grzyby siekamy. Smażymy na maśle przez 15 minut i kilka razy mieszamy . Przekładamy je do garnka z cebulę, wlewamy bulion i zakwas na żur .

Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i wlewamy wódkę. Gotujemy kilka minut, a następnie odlewamy kubek wywaru . Mieszamy ze śmietanką i powoli wlewamy do garnka. Znów mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Zupa grzybowa jest gotowa do podania.

Niezawodny sposób Magdy Gessler

Dodanie wódki i zakwasu na żur do zupy grzybowej zapewni doskonały smak. Klarowna, wyrazista zupa zrobi na każdym wrażenie. Sposób Magdy Gessler jest wart wypróbowania w kuchni. Nie bez powodu nazywa się ją przecież kreatorką smaków.

Prosty, a zarazem skuteczny znakomicie podkręci smak zupy grzybowej. Dzięki sposobowi od znanej restauratorki w prosty i szybki sposób przyrządzimy tę pyszną i aromatyczną potrawę . Pisaliśmy o promocjach na świąteczne ryby w Biedronce. Radziliśmy, jak zrobić zakwas na barszcz.

zupa grzybowa
Fot. Canva/Dar1930

Źródło: beszamel.se.pl

Ten przepis na naleśniki znalazłam w starym zeszycie. Smakują wyjątkowo przez 1 tani dodatek
Mówią o niej "królowa herbat", wzmacnia odporność i serce. Pij nawet 3 razy dziennie
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy