Gessler robi wybitną zupę grzybową na święta. Te 2 dodatki zaskoczą każdego
Zupa grzybowa Magdy Gessler zachwyca smakiem i może szokować składnikami. Jednak sprawiają one, że potrawa nie ma sobie równych. Pyszna i klarowna będzie idealna na Boże Narodzenie.
Składniki grzybowej zdziwią każdego
Zupa grzybowa często gości na świątecznych stołach . Jej smak jest wyjątkowy, jednak teraz może być jeszcze lepszy. Jak to możliwe? Przepis Magdy Gessler jest dość kontrowersyjny, ale zapewnia wyśmienity efekt na talerzu . Tak smacznej i klarownej grzybowej próżno szukać, gdzie indziej. Głęboki smak zupy grzybowej to zasługa szczególnie 2 składników
Znana restauratorka do tej potrawy dodaje pięć dziesiątkę wódki . Dzięki niej zupa będzie klarowna. Nie ma się te co martwić procentami- te wyparują podczas gotowania potrawy.
Natomiast dodatek zakwasu na żur doskonale pasuje do smaku leśnych grzybów i wzbogaca to danie . Zupa grzybowa Magdy Gessler z wódką i zakwasem na żur podbije podniebienie każdego smakosza.
Jak ugotować zupę grzybową Magdy Gessler?
Składniki:
- 2 szklanki bulionu wołowego
- 1 szklanka śmietanki 30%
- ¼ kg prawdziwków
- ½ szklanki zakwasu na żurek
- 1 cebula
- 50 ml wódki
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie zupy grzybowej Magdy Gessler zaczniemy od zeszklenia na oleju cebuli i przełożenia jej do garnka. Oczyszczone i opłukane grzyby siekamy. Smażymy na maśle przez 15 minut i kilka razy mieszamy . Przekładamy je do garnka z cebulę, wlewamy bulion i zakwas na żur .
Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i wlewamy wódkę. Gotujemy kilka minut, a następnie odlewamy kubek wywaru . Mieszamy ze śmietanką i powoli wlewamy do garnka. Znów mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Zupa grzybowa jest gotowa do podania.
Niezawodny sposób Magdy Gessler
Dodanie wódki i zakwasu na żur do zupy grzybowej zapewni doskonały smak. Klarowna, wyrazista zupa zrobi na każdym wrażenie. Sposób Magdy Gessler jest wart wypróbowania w kuchni. Nie bez powodu nazywa się ją przecież kreatorką smaków.
Prosty, a zarazem skuteczny znakomicie podkręci smak zupy grzybowej. Dzięki sposobowi od znanej restauratorki w prosty i szybki sposób przyrządzimy tę pyszną i aromatyczną potrawę . Pisaliśmy o promocjach na świąteczne ryby w Biedronce. Radziliśmy, jak zrobić zakwas na barszcz.
Źródło: beszamel.se.pl