Gessler wytknęła błąd w gotowaniu zup. Ten produkt jest zupełnie zbędny
Gotujesz wywar na zupę z paczek włoszczyzny z marketu? Popełniasz duży błąd. Nie dość, że wywar nie będzie esencjonalny, to jeszcze przepłacisz. Magda Gessler podała przepis na wywar. Po ugotowaniu jest niezwykle aromatyczny, a zupy wychodzą za każdym razem.
Restauratorka wypowiedziała się na temat paczkowanej włoszczyzny
Magda Gessler specjalistką w swoim fachu. Dania przygotowywane według jej przepisów zawsze wychodzą perfekcyjnie. Gessler wyznaje zasadę, że ma być tak smacznie, jak u mamy. Potrawy muszą być gotowane na najwyżej jakości produktach i z najwyższą starannością.
Niedawno Gessler w rozmowie z Faktem zdradziła przepis na esencjonalny wywar warzywny. Wywar jest idealną bazą do wszystkich zup. Znana restauratorka przestrzegała również przed gotowaniem zup na gotowych paczkach włoszczyzny.
Gessler uważa, że opakowania warzyw nie są warte swojej ceny, ponieważ nie ugotujemy z nich aromatycznej zupy. Włoszczyzny jest tam zdecydowanie za mało. Restauratorka radzi dobrać warzywa osobno i ugotować duży gar wywaru na kilka dni.
Na warzywach z paczki nie ugotujesz smacznej zupy
Magda Gessler radzi, aby zrezygnować z gotowych zestawów warzyw. Taki zestaw kosztuje około 7 zł, a znajduje się w nim głównie marchew. Oprócz kilku marchewek, w opakowaniu znajdziemy kawałeczek selera, malutki por, małą cebulę oraz korzeń i kilka małych łodyżek pietruszki.
Zestaw kosztuje więcej niż włoszczyzna kupiona na sztuki. Marchewka, która jest głównym składnikiem, nie sprawi, że wywar będzie aromatyczny . Do tego potrzebujemy przede wszystkim selera, pora i korzenia pietruszki.
Magda Gessler podała przepis na najlepszą bazę na zupę
Restauratorka w rozmowie z Faktem podała proporcje warzyw na jarski wywar, który będzie pełen smaku i aromatu. Składniki starczą na duży garnek zupy na dwa dni dla czteroosobowej rodziny. W skład najlepszego wywaru wchodzą:
- 4 selery
- 10 korzeni pietruszki
- 10 marchewek
- 4 pory
- kapusta włoska.
Magda Gessler dodała, że warzywa muszą być lekko przykryte wodą i muszą gotować się na wolnym ogniu do miękkości. Gotowa baza będzie idealna do każdej zupy. Wzmocni jej aromat i smak.
Co zrobić, żeby panierka nie odklejała się do schabowych? Poznaj trik najlepszych kucharzy. Czy wiesz, dlaczego do każdego ciasta powinniśmy dodać sól?