Smakosze.pl Przepisy Inna niż wszystkie - pasta jajeczna według receptury Magdy Gessler
canva/olejx, Getty Images; Pawel Wodzynski/East News

Inna niż wszystkie - pasta jajeczna według receptury Magdy Gessler

28 sierpnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Pasta jajeczna na kanapkę jest genialnym sposobem na przygotowanie szybkiego i pożywnego śniadania. Magda Gessler dodaje do niej przyprawę curry oraz musztardę. Dzięki tym składnikom pasta nabiera intensywnego smaku oraz aromatu.

Pasta jajeczna Magdy Gessler jest inna niż wszystkie - większość z nich bowiem ma dość mdły i mało wyrazisty smak. W przypadku jej receptur jest zupełnie odwrotnie.

Musztarda, dzięki lekko kwaśnemu i ostremu smakowi dodaje paście odpowiedniego "kopnięcia", a mielone curry dostarcza egzotyczności, a także pięknego złotego koloru.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na pastę jajeczną Magdy Gessler

Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł , w którym uczymy jak najwygodniej obierać maślaki. W tym tekście z kolei zdradzamy genialny przepis, na syrop z kwiatów czarnego bzu.

Składniki:

  • 4 jaja

  • 2 łyżeczki musztardy

  • pęczek koperku

  • szczypiorek

  • łyżeczka curry

  • pół łyżeczki ostrej papryki

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżki masła

  • szczypta majeranku

  • sól

  • pieprz

Zacznij od wrzucenia jajek w temperaturze pokojowej do lekko osolonego wrzątku. Gotuj je przez 7-8 minut. Schłodź w kąpieli lodowej i obierz ze skorupki.

Jajka bardzo drobno posiekaj lub zmiel w maszynce o najmniejszych oczkach nakładki. Dodaj do nich majonez, musztardę, ciepłe masło, curry, szczypiorek, koperek, majeranek, ostrą paprykę, sól oraz pieprz.

Wymieszaj jajka z resztą składników i odstaw je do lodówki na 2 godziny. Po delikatnym schłodzeniu pasta nadaje się do jedzenia . Smacznego.

Pasta jajeczna

Źródło: canva/Heavenlyphoto, Getty Images

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Zapraszamy na nasz Instagram

Źródło: ofeminin.pl

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Wydawca serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad cztery lata, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

 

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy