Jajka faszerowane z chrzanem. Prosty przepis na wielkanocny specjał
Jajka faszerowane chrzanem to pomysł na pyszne śniadanie, przekąskę lub przystawkę. Potrawa wygląda elegancko i wiosennie, będzie więc pięknie wyglądać na wielkanocnym stole. Poznaj przepis na wyśmienite jajka faszerowane chrzanem.
Jajka faszerowane to świetne danie, zarówno na Wielkanoc, spotkania w rodzinnym gronie, kolację, śniadanie, a także, kiedy goście wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Jajka z chrzanem przygotujesz bardzo szybko, a ich wygląd i smak urozmaici każdy posiłek.
Jajka do faszerowania zawsze gotuj w osolonej wodzie, dzięki czemu skorupki z łatwością odejdą od białek. Jajka M gotuj 8 minut od wrzenia, większe jajka 10 minut, żółtka do farszu muszą być idealnie ścięte, żeby były najsmaczniejsze.
Na Wielkanoc przygotuj jajka faszerowane w buraczanej zalewie , będą miały oryginalny kolor, a goście oniemieją z zachwytu.
Przepis na jajka faszerowane z chrzanem
Składniki:
-
5 dużych jajek
-
łyżka chrzanu tartego ze słoika
-
sól, pieprz
-
łyżka masła
-
natka pietruszki do dekoracji
Jak zrobić jajka faszerowane z chrzanem?
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pół, wyjmij żółtka. Żółtka rozgnieć z masłem i chrzanem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Masę włóż do rękawa cukierniczego i wyłóż na ugotowane białka w miejscach po żółtkach, jajka przełóż na talerz i udekoruj świeżą natką pietruszki, smacznego.
Źródło zdjęcia: canva/HandmadePictures
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy
-
Obłędnie soczysta biała kiełbasa z piekarnika. Zdradzamy najlepszy przepis
-
Jak długo można przechowywać jajka na twardo? Mało kto zdaje sobie sprawę
-
Jak przygotować galaretkę drobiową bez żelatyny? Wystarczy pamiętać o 1 składniku
Źródło: Smaker