Smakosze.pl Przepisy Jak przyrządzić kaszankę?
canva/LarisaBlinova, Getty Images Pro

Jak przyrządzić kaszankę?

26 sierpnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Kaszanka jest produktem wywołującym sporo kontrowersji. Niektórzy bowiem uwielbiają jej smak, a inni krzywią się z niesmakiem na samą myśl. Jeśli zastanawiasz się, jak przygotować ją w najlepszy sposób, zdradzamy prosty przepis niżej.

Kaszanka towarzyszy nad od wieków - dawniej wykorzystywanie podrobów nie było tak mało popularne jak dzisiaj. Dla tych, co chcą wrócić do pysznego smaku z dzieciństwa, zachęcamy do spróbowania.

Kaszanka odrzuca głównie z powodu wykorzystania krwi i podrobów w czasie jej produkcji. Wędlina ta nie ma jednak żadnego nieprzyjemnego posmaku i w żadnym wypadku nie przypomina w smaku wątróbki.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na szybkie przygotowanie kaszanki

Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł , w którym przekazujemy jakie składniki w majonezie ze sklepu są niedopuszczalne. W tym tekście z kolei zdradzamy genialne triki, dzięki którym będziesz mógł wykorzystać torebki od herbaty.

Składniki:

  • 2 kaszanki

  • 1 cebula

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • masło

Zacznij od obrania i pokrojenia w piórka cebuli. Wrzuć ją na patelnie z roztopionym masłem i smaż, aż do zeszklenia i delikatnego skarmelizowania. Natnij kaszankę w kilku miejscach.

Dodaj kiełbaskę na patelnie i smaż przez 8-10 minut na niewielkim ogniu. Następnie dopraw całość majerankiem, solą oraz świeżo mielonym pieprzem.

Gdy cebulka będzie skarmelizowana, przenieś kaszankę oraz cebulę na talerz. Podawaj ze świeżą kajzerką posmarowaną masłem, musztardą i świeżo zaparzoną herbatą . Smacznego.

Kaszanka
undefined

Źródło: stockfotocz, Getty Images

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: przyslijprzepis.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy