Kożuchowska zachwyca zgrabną figurą. Sekret jej diety tkwi w 1 składniku
Małgorzata Kożuchowska pokazała brzuch. Pochwaliła się tym samym swoją zadziwiającą formą. Poza regularnymi treningami aktorka dba o właściwy sposób odżywiania. W jej codziennym jadłospisie nie może zabraknąć ziarna orkiszowego.
Dieta Kożuchowskiej ma jasne i proste zasady
Małgorzata Kożuchowska, które powyższe zdjęcie pochodzi z jej Instagrama, to znana aktorka telewizyjna i teatralna. Jej konto w mediach społecznościowych śledzi ponad milion osób. Ostatnio celebrytka pochwaliła się za jego pośrednictwem swoim płaskim i wyrzeźbionym brzuchem.
Kożuchowska, mimo upływu lat, nadal jest aktywna zawodowo. Po pięćdziesiątce nadal cieszy się idealną figurą. Jak sama zdradziła, źródłem jej sukcesu są treningi oraz duża ilość orkiszu w diecie. Taki sposób odżywiana ma rewelacyjny wpływ na cały organizm.
Na czym polega dieta stosowana przez Kożuchowską?
Dieta orkiszowa, którą stosuje Kożuchowska, została wymyślona już w średniowieczu . Wypracowała ją Hildegarda z Bingen, od której imienia nazywa się czasem ten sposób żywienia dietą św. Hildegardy . Ta wizjonerka i uzdrowicielka szczególnie ceniła sobie ziarno orkiszowe .
Ziarno orkiszowe w diecie nie tuczy, za to pomaga uregulować metabolizm . Wszystko to dzięki zawartemu w nim błonnikowi . Poprawia on perystaltykę jelit, a także obniża poziom cholesterolu . Znajdziemy w nim także cenne kwasy omega-3 .
Kożuchowska jest żywym przykładem, że orkisz zawarty w diecie doskonale wpływa na włosy, skórę i paznokcie . Poprawia także działanie systemu odpornościowego . Dieta św. Hildegardy jest dzięki temu bardzo korzystna dla osób osłabionych, a także kobiet planujących zajście w ciążę . Zawarte w ziarnach kwasy krzemowe wpływają pozytywnie na wiele aspektów w naszym organizmie .
Jakie są zasady diety stosowanej przez Kożuchowską?
Zasady, które ustaliła św. Hildegarda są bardzo proste do zastosowania . W codziennym menu należy umieścić produkty, które zawierają w sobie ziarna orkiszu . Może to być wiec kasza, pieczywo, otręby czy makaron . Powinny one stanowić podstawę każdego z 3 posiłków w ciągu dnia .
Uzupełnieniem diety, którą stosuje Kożuchowska, są owoce, warzywa, nabiał i mięso . Muszą być jednak one jadane rzadziej i w mniejszych ilościach, niż sam orkisz. W kuchni mistyczki pewne owoce były w ogóle zakazane .
Dodatkowymi produktami zalecanymi przez średniowieczną dietetyczkę był koper włoski raz kasztany we wszystkich formach . Św. Hildegarda odradzała za to brzoskwinie, truskawki oraz jagody . Według niej stanowiły one poważne niebezpieczeństwo dla organizmu. Nazywała je truciznami kuchennymi .
Małgorzata Kożuchowska cieszy się doskonałą formą i zdrowiem . Jest także cały czas aktywna zawodowo. Czy wszystkie te zasługi powinniśmy przypisywać twórczyni niezwykłej diety ? Jeśli tak, to warto ją wypróbować także na własnym talerzu . Beata Kozidrak trzyma się doskonale dzięki prostej zasadzie . Edyta Górniak wykluczyła ze swojego jadłospisu 2 szkodliwe produkty .
Źródło: fakt