Smakosze.pl Przepisy Kroję jabłka i zalewam je ciastem. Ten deser jest teraz hitem w moim domu
Fot. YouTube/szybkieiproste

Kroję jabłka i zalewam je ciastem. Ten deser jest teraz hitem w moim domu

13 listopada 2024

Przepis na to ciasto z jabłkami przyda się w każdej kuchni. Raz-dwa upieczesz smakołyk, który zachwyci delikatnością i rozpłynie się w ustach. Dlatego poznaj recepturę na błyskawiczne ciasto z jabłkami.

Ciasto z jabłkami poleca się na deser

Chcesz szybko upiec ciasto? W takim razie poznaj przepis, który to umożliwi. Ciasto z jabłkami przyda się, gdy odwiedzą Cię nieoczekiwani goście . W kilka minut zrobisz masę, a reszta już należy do piekarnika. Ciasto z jabłkami pięknie wyrasta, jest delikatne i wilgotne.

Dlatego przygotuj kilka składników i upiecz ciasto, które u mnie w domu już stało się hitem. Szybko znika z talerzy, bo każdy sięga po dokładkę . Nie ma się co dziwić. Ciasto jest pyszne, to po prostu niebo w gębie. Przepis możesz zobaczyć na kanale YouTube Szybkie i proste. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

jabłka
Fot. YouTube/szybkieiproste
Weź makaron i mięso mielone. Taka zapiekanka to idealny obiad nawet na 2 dni

Jak upiec ciasto z jabłkami?

Składniki:

  • 5 małych jabłek
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 60 ml oleju roślinnego
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie ciasta z jabłkami zacznij od wbicia jajek do miski, wsyp cukier oraz cukier waniliowy . Składniki zmiksuj, wlej olej, jogurt naturalny i ponownie zmiksuj.

Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i znów zmiksuj składniki. Jabłek nie obieraj, tylko pokrój je na cząstki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż w niej jabłka i zalej ciastem. Wygładź powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.

Ciasto z jabłkami, które jest hitem

Ciasto z jabłkami pięknie wyrasta, jest puszyste i delikatne. Wypiek wychodzi pyszny i rozpływa się w ustach . Oprócz tego jest szybki w przygotowaniu. Zrobisz go na jesienny deser. Ciasto wspaniale pachnie i aż prosi się o dokładkę.

Gwarantuję, że raz skorzystasz z tego przepisu i już często będziesz do niego wracać. Naprawdę warto, bo ciasto wychodzi, że palce lizać. Pisaliśmy o tym, jak przygotować smarowidło, które jest nawet lepsze od smalcu . Radziliśmy, jakie warzywa warto wysiać na koniec listopada.

ciasto z jabłkami
Fot. YouTube/szybkieiproste
W Dino dziś powariowali. Mleko za darmo, cukier za bezcen
Wystarczą 2 banany dziennie, a zmiany są nieuniknione. Mało kto jest świadomy
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy