Kroję pora i mieszam z trzema dodatkami. Ta surówka pasuje do każdego obiadu
Czy można przygotować surówkę, która pasuje dosłownie do każdego obiadu? Tak! Wystarczy pokroić pora i wymieszać go z trzema składnikami. Być może masz je nawet w swojej kuchni. Dlatego poznaj ten uniwersalny przepis i zrób pyszną oraz zdrową surówkę.
Co dodać do pora?
Do jedzenia surówek nikogo nie trzeba przekonywać . Są pełne smaku, witamin i mają dobroczynne działanie dla naszego zdrowia. Jednak, czy istnieje surówka, która pasuje do każdego dania obiadowego? Okazuje się, że tak.
Zrobisz ją z pora i zaledwie trzech innych dodatków. Często ją przygotowuję, bo idealnie pasuje do obiadu . Taką surówkę robię z pora, marchwi, jabłka i majonezu. Efekt jest znakomity, dlatego każdemu smakoszowi polecam ten prosty przepis .
Jak zrobić surówkę z pora, marchwi, jabłka i majonezu?
Składniki:
- 1 por
- 4 marchewki
- 1 jabłko
- 1 łyżka majonezu lub 2 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie surówki zacznij od umycia warzyw, obierz marchew i jabłko . Teraz marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach i to samo zrób z jabłkiem.
Składniki wymieszaj ze sobą, dołóż pokrojonego pora i dodaj majonez. Możesz użyć zamiast niego jogurtu naturalnego . Surówka jest świeża, ma naturalny, lekko słodki smak i nie wymaga nawet żądnych przypraw.
Surówka pełna smaku i zdrowia
Surówka wychodzi pysznie i pasuje do każdego obiadu. Por, jabłko i marchewka to wyjątkowo smaczne i zdrowe składniki tej surówki . Dlatego często robię z nich tę szybką surówkę. Wystarczy niewiele czasu, by dodatek pełen witamin szybko trafił na mój stół.
Taką surówkę z pora chętnie zjedzą też najmłodsi smakosze. Łagodny smak to coś, co polubi niejeden mały niejadek . Wypróbuj ten przepis w swojej kuchni, a każde danie od razu z taką surówkę będzie lepiej smakować. Pisaliśmy o tym, jak zrobić fasolkę po bretońsku ze schabem. Radziliśmy, jak przyrządzić pieczoną kaszankę.