Ta pieczona kaszanka jest tak dobra, że mogę jeść ją codziennie
Kaszanka może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy upiec ją zamiast tylko smażyć. Warto też urozmaicić danie kilkoma dodatkami i obiad gotowy. Potrawa z całą pewnością zachwyci całą twoją rodzinę i oprócz dokładki poproszą również o przepis. Jest on banalnie prosty, a przygotowanie nie trwa zbyt wiele.
Doskonała propozycja na obiad
Kaszanka to nie tylko świetna propozycja na grilla, ale też na pełny obiad. Dzięki niej niskim kosztem przygotujesz danie, którym do syta naje się cała rodzina. Wszystko dlatego, że kaszance towarzyszyć będą dodatki. Poznasz je w dalszej części artykułu.
Istotne jest także samo przygotowanie. Zazwyczaj podsmażamy lub grillujemy kaszankę. Tym razem trafi do pieca. Z tym przepisem kaszankę upieczesz w łatwy i szybki sposób. Nie zastanawiaj się dłużej, przygotuj ją na obiad nawet dzisiaj, a domownicy okrzykną się najlepszą kucharką. Dla tego tytułu warto poświecić chwilę.
Ten kalafior jest lepszy od mięsa. Sekretem jest 1 składnik panierki
Nie może zabraknąć tych dodatków
Ta pieczona kaszanka smakuje wybornie tylko ze składnikami umieszczonymi na liście poniżej. Sprawdź, co będzie ci potrzebne i zaczynajmy, bo ten przepis musisz poznać od razu.
Składniki:
- 5 kaszanek
- 2 cebule
- 2 jabłka
- 2 łyżki jabłka
- majeranek
- pieprz
- sól
Przepis na pieczoną kaszankę
Obrane cebule posiekaj w cienkie piórka. Na patelni rozpuść masło. Dołóż cebulę i przypraw ja majerankiem, pieprzem oraz solą. Następnie zeszklij ją na patelni. Zdejmij. Jabłka pokrój w łupki i podsmaż je na tłuszczu po cebuli.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż usmażoną cebulę. Ułóż na niej kaszankę i obłóż ją jabłkami. Kaszankę z dodatkami piecz w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku przez 30-35 minut. Po tym czasie kaszanka jest gotowa, ma chrupiącą skórkę i aromat jabłek Wystarczy podać ją na obiad i zachwycać się jej smakiem. Sprawdź przepis na niezwykłą przekąskę z jabłka i mleka oraz dowiedz się, jak zrobić omlet z kapusty.