Lara Gessler doradza, co warto podać na komunię. Ten wybór zadziwia
Lara Gessler wypowiedziała się na temat komunijnego przyjęcia organizowanego w domu. Rady restauratorki mogą jednak zaskoczyć. Stawia ona bowiem na prostotę i sprawdzone, lubiane przez rodzinę posiłki.
Lara Gessler radzi co podać na obiad po komunii
Coraz więcej osób organizuje komunijny obiad w restauracji. Jednak nie wszyscy będą mogli sobie pozwolić na tak wystawną opcję. Lara Gessler postanowiła podzielić się swoimi przemyśleniami na temat domowej wersji przyjęcia.
Właścicielka kultowej cukierni Słodki-Słony zdradziła portalowi Kozaczek, że, organizując przyjęcie samodzielnie, postawiłaby na proste posiłki i drób:
Jak są imprezy, gdzie są dzieci i dorośli, to zwykle najlepsze jest białe ptactwo, więc indyk, kurczak, jeśli już mięso — czytamy w wywiadzie.
Później dodaje, że jej zdaniem podczas celebracji skupić powinniśmy się na miłym spędzeniu czasu, nie zaś na pokazywaniu statusu materialnego :
Zrobić tak, żeby każdy zjadł i był zadowolony i nie kombinować za dużo — wyjaśnia Gessler.
Trudno się nie zgodzić. Sprawdzone dania, które rodzina uwielbia, znikną w mig z talerzy i nikt nie poczuję się pominięty.
Na komunii musi pojawić się tort
Ważnym punktem uroczystego obiadu według Lary Gessler jest słodki finisz, czyli komunijny tort. Podkreśla, że liczy się przede wszystkim jego smak:
Tort komunijny musi być. Najlepiej zjadliwy, a nie tylko ładny — krótko opisuje cechy deseru.
W czasach, gdy cukiernie prześcigają się w propozycjach dekoracji i nietypowych smaków rzeczywiście warto postawić na sprawdzone rozwiązania.
Nawet wypiek z kultowego lokalu nie zrobi dobrego wrażenia, jeśli będzie dla naszych gości zbyt słodki czy za ciężki od kremów.
Co podać podczas obiadu po komunii?
Kierując się radami Lary Gessler, warto skomponować proste menu. Zupa krem czy rosół królewski oraz lekkie danie główne wystarczą, by każdy poczuł się dobrze. Na deser warto podać samodzielnie przygotowany tort.
Mnóstwo przepisów, które wam pomogą, znajdziecie na naszej stronie. Polecamy przede wszystkim delikatną grillowaną pierś indyka . Sprawdźcie też prosty patent na biszkopt — podstawę każdego smakowitego tortu.
Źródło: se.pl