Smakosze.pl Przepisy Lewandowska robi mielone inaczej niż wszyscy. Dodaje składnik, o którym nikt by nie pomyślał
IG/annalewandowska, Canva/decoplus.inc

Lewandowska robi mielone inaczej niż wszyscy. Dodaje składnik, o którym nikt by nie pomyślał

20 listopada 2023

Kotlety mielone często goszczą na stołach Polaków. Robi je też Anna Lewandowska, która do mielonych dodaje pewien zdrowy i tani składnik. Dzięki niemu danie zyskuje zupełnie nowy smak, dodaje zdrowia i zwiększa wydolność organizmu. Zróbcie mielone jak Anna Lewandowska i zaskoczcie smakiem domowników.

Kotlety mielone od Anny Lewandowskiej

Kotlety mielone to danie, które lubimy jeść na obiad. Niezmiennie zachwycają smakiem, soczystością i chrupiącą skórką. Ich zaletą jest też to, że możemy szybko je przyrządzić. Smakoszami mielonych są dorośli, ale też dzieci. Lubi je też Anna Lewandowska.

Jednak trenerka do mięsa dodaje buraki, które zapewniają zupełnie nowe wrażenia smakowe i są bardzo zdrowym składnikiem. Jedzenie buraków obniża ciśnienie krwi i zapobiega stanom zapalnym w naszym organizmie. Zwiększa też wydolność organizmu podczas wysiłku fizycznego, tym samym pozwala osiągnąć lepsze wyniki sportowe.

buraki
Canva/magone
Okrasa upiekł taką szynkę, że czapki z głów. Za jej smakiem stoją zaskakująco proste składniki

Jak zrobić kotlety mielone z przepisu Anny Lewandowskiej?

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 2 buraki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • olej

Zrobienie mielonych zaczynamy od włożenia mięsa do miski, starcia buraków na tarce o dużych oczkach i dolaniu oliwy . Teraz mięso doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie doprawiamy.

Pora na formowanie kotletów i rozgrzanie oleju na patelni. Kotlety smażymy z każdej strony kilka minut na złoty kolor. Ważne jest, by były przykryte. Podczas smażenia możemy na patelnię dolać odrobinę wody.

Mielone od Anny Lewandowskiej prostsze niż myślisz

Kotlety po usmażeniu możemy podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Jak widać taki obiad jest bardzo prosty w przygotowaniu . Anna Lewandowska mielone robi z zaledwie kilku składników. Buraki dodają daniu niezwykłego smaku, a nam zdrowia.

Warto wypróbować przepis znanej trenerki na ten smaczny i wartościowy obiad. Danie jest pożywne, szybkie i polubi go każdy domownik . Smak i wartości odżywcze takiego obiadu są gwarantowane. Pisaliśmy, jak przyrządzić delikatne kotlety po lwowsku. Radziliśmy, jak zrobić obłędnie soczyste mielone.

mielone
Canva/manyakotic

Źródło: hpba.pl

Kolejne zamieszanie z niedzielą handlową w Wigilię. Wciąż nie wiadomo, czy przed świętami zrobimy zakupy
Kroję tanie warzywo i ubijam je z cukrem. Zyskuję doskonały syrop na gardło, jest lepszy, niż ten z cebuli
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy