Smakosze.pl
Magda Gessler poprosiła o przyprawy

Kadr z programu "Kuchenne Rewolucje" emitowanego na kanale TVN

Wyrazista w smaku mizeria według Magdy Gessler

23 Lutego 2021

Autor tekstu:

Adam Moskal

Udostępnij:

Magda Gessler odwiedziła restaurację Wielkopolanka w Barlinku, która ma długą, przedwojenną tradycję. Do lokalu została zaproszona przez córkę właścicielki, która chciała wspomóc swoją mamę w odpowiednim prowadzeniu gastronomii

Magda Gessler najnowszy sezon Kuchennych rewolucji, rozpoczęła od wizytacji Wielkopolanki w Barlinku, niegdyś zwanym Małym Berlinem. Historia restauracji jest bardzo długa, ponieważ sięga aż czasów przedwojennych. Niestety, do niedawna nie prosperowała zbyt dobrze.

Obecna właścicielka zna lokal od podszewki. Przez wiele lat pracowała w nim jako kelnerka, a gdy dowiedziała się od ówczesnego właściciela, że ten chcę ją sprzedać, nie myślała długo. Wzięła ogromny kredyt i postanowiła odkupić od niego Wielkopolankę. 

Magda Gessler zażądała przypraw

Wizytę w lokalu Gessler rozpoczęła od zjedzenia zupy ogórkowej. Ta posmakowała jej, choć stwierdziła, że współczesny klient chce czegoś innego - ogórki powinny być obrane ze skórki, a śmietana winna zawierać więcej tłuszczu, ponieważ do zupy dodano jedynie 12% odmianę. 

Następnie podano jej kotlety mielone z ziemniakami, surówką z buraczków oraz mizerią. Kartofle gotowane były o poranku, więc nie posmakowały Gessler - restauratorka stwierdziła, że są niejadalne. Miłym zaskoczeniem okazały się buraczki, które były dobrze przygotowane. 

Ogromnym rozczarowaniem stała się za to mizeria. Ogórki nie były obrane ze skórki, a w samej sałatce zabrakło przypraw, takich jak sól, pieprz czy ocet. Z tego powodu gwiazda TVN-u poprosiła o doniesienie do stolika octu, cukru oraz soli. 

Właścicielka na wieść o słabo doprawionej mizerii zareagowała zaskoczeniem. Przed kamerami ekipy telewizyjnej powiedziała, że wydaje jej się, że surówki są przygotowywane w odpowiedni i skrupulatny sposób. Jak potoczyła się rewolucja w Wielkopolance? 

Chcesz poznać więcej ciekawych informacji ze świata kulinariów i gastronomii? Zajrzyj do tego artykułu, w którym wyjawiamy, dlaczego warto dwa razy w tygodniu wsypać sól do odpływu kuchennego zlewu. Tutaj z kolei pokazaliśmy najlepszy przepis na doskonałe w smaku pierogi leniwe.

Rewolucja zakończona sukcesem

Wspaniała rewolucja! Gratuluję odwagi! Daria (córka właścicielki) to mega dojrzała i wspaniała dziewczyna. Życzę Wam wszystkiego, co najlepsze. Każdy ma prawo do słabości i błędów. Nigdy nie wejdziemy w czyjeś buty. Kibicuję i trzymam kciuki. Jak tylko będę w Waszym mieście na pewno odwiedzę - napisała pani Kasia na profilu Kuchennych rewolucji na Facebooku. 

Wielu innych internautów również jest podobnego zdania. Bez wątpienia ogromne wrażenie wywarła na nich córka właścicielki, która wykazała się dużą ilością dojrzałości i ciepła. Liczymy na dalsze sukcesy gastronomii i życzymy jej jak najlepiej. 

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: facebook.com/KuchenneRewolucjeTVN

Zapraszam na nasz Instagram

Podobne artykuły

Restauracje

Staruszek zapłacił krocie za obiad z rodziną

Czytaj więcej >

Restauracje

Nieprzyjemny incydent w McDonald's

Czytaj więcej >

Restauracje

Niesamowity pomysł restauracji na Kaszubach

Czytaj więcej >
Pizza nad morzem kosztuje krocie

Restauracje

Horrendalne ceny za pizzę nad morzem

Czytaj więcej >

Restauracje

Już za moment Polacy pożegnają kłopotliwe obostrzenie

Czytaj więcej >
Gofry warte małą fortunę

Restauracje

Najdroższy gofr nad Bałtykiem

Czytaj więcej >