Mamy najlepszy przepis na smażony twaróg. Wystarczy kilka składników i chwila cierpliwości
Smażony twaróg zachwyci wszystkich. Zaledwie kilka składników przesądzi o kulinarnym sukcesie. Jeśli szukasz prostego i sprawdzonego przepisy na pyszną i zdrową przekąskę- polecamy recepturę na smażony ser. Ten przysmak szybko zniknie z talerzy- taki jest pyszny!
Smażony ser, czyli niebo w gębie
Smażony ser będzie doskonałą przekąską, którą możesz ugościć rodzinę i znajomych. Z kilku składników wyczarujesz oryginalne danie. Musisz jednak uzbroić się w cierpliwość, bo podczas przyrządzania smażonego twarogu- produkty musisz odstawić nawet na dwie doby. Jednak kulinarny efekt jest wart czekania.
Bazą tego oryginalnego przepisu jest twaróg, który dostarczy nam białka i śmiało mogą po niego sięgać osoby, które dbają o linię. Ten produkt dostarczy nam witamin: A, E, B12 oraz sodu, fosforu, potasu i wapnia. Jedzenie twarogu wspiera pracę układu nerwowego i chroni skórę, włosy i paznokci.
Jak przygotować smażony twaróg?
Składniki:
- 1/2kg twarogu
- 2 żółtka dużych jaj
- 2 płaskie łyżeczki sody
- łyżeczka kminku
- łyżeczka soli
- masło do smażenia
Twaróg przełóż do miski, dodaj sodę oczyszczoną i sól. Rozgnieć go widelcem.
Miseczkę przykryj ściereczką i odstaw na czas od 24 godzin do nawet 48 godzin
Twaróg fermentuje, czyli jest już dobry
Po wskazanym czasie twaróg sfermentuje, czyli będzie można smażyć go na patelni z masłem i dodatkiem kminku. Powinien mieć płynną konsystencję.
Zestaw patelnię z ognia, dodaj żółtka i wymieszaj. Podawaj ze świeżym pieczywem.
Pisaliśmy o twarogu bez twarogu Anny Lewandowskiej. Podawaliśmy też przepis na pyszne pierogi z twarogiem.