Smakosze.pl Kuchnia Smakoszy Mamy najlepszy przepis na smażony twaróg. Wystarczy kilka składników i chwila cierpliwości
TikTok/@smakoszepl

Mamy najlepszy przepis na smażony twaróg. Wystarczy kilka składników i chwila cierpliwości

30 czerwca 2023

Smażony twaróg zachwyci wszystkich. Zaledwie kilka składników przesądzi o kulinarnym sukcesie. Jeśli szukasz prostego i sprawdzonego przepisy na pyszną i zdrową przekąskę- polecamy recepturę na smażony ser. Ten przysmak szybko zniknie z talerzy- taki jest pyszny!

Smażony ser, czyli niebo w gębie

Smażony ser będzie doskonałą przekąską, którą możesz ugościć rodzinę i znajomych. Z kilku składników wyczarujesz oryginalne danie. Musisz jednak uzbroić się w cierpliwość, bo podczas przyrządzania smażonego twarogu- produkty musisz odstawić nawet na dwie doby. Jednak kulinarny efekt jest wart czekania.

Bazą tego oryginalnego przepisu jest twaróg, który dostarczy nam białka i śmiało mogą po niego sięgać osoby, które dbają o linię. Ten produkt dostarczy nam witamin: A, E, B12 oraz sodu, fosforu, potasu i wapnia. Jedzenie twarogu wspiera pracę układu nerwowego i chroni skórę, włosy i paznokci.

Jak prawidłowo mrozić truskawki? Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, tylko nieliczni o tym pamiętają

Jak przygotować smażony twaróg?

Składniki:

  • 1/2kg twarogu
  • 2 żółtka dużych jaj
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka soli
  • masło do smażenia

Twaróg przełóż do miski, dodaj sodę oczyszczoną i sól. Rozgnieć go widelcem.

wsypywanie składników
TikTok/@smakoszepl

Miseczkę przykryj ściereczką i odstaw na czas od 24 godzin do nawet 48 godzin

fermentacja
TikTok/@smakoszepl

Twaróg fermentuje, czyli jest już dobry

Po wskazanym czasie twaróg sfermentuje, czyli będzie można smażyć go na patelni z masłem i dodatkiem kminku. Powinien mieć płynną konsystencję.

smażenie
TikTok/@smakoszepl

Zestaw patelnię z ognia, dodaj żółtka i wymieszaj. Podawaj ze świeżym pieczywem.

dodawanie jajek
TikTok/@smakoszepl

Pisaliśmy o twarogu bez twarogu Anny Lewandowskiej. Podawaliśmy też przepis na pyszne pierogi z twarogiem.

Bosacka wzięła pasztet i zadała ważne pytanie. Niemal wszyscy odpowiadają źle, to daje do myślenia
Strzelczyk robi najlepsze młode ziemniaki. Nie do wiary z czym je gotuje, pokazał przepis w 3 minuty
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy