Mariola pokazała wszystkim jak robi sernik, który nie opada. Jej przepis jest niezawodny, genialny patent
Sernik jest jednym z lepszych ciast, niestety często opada lub pęka podczas pieczenia, lub studzenia. Mariola pokazała jednak skuteczny patent na sernik, który nie opada i wychodzi za każdym razem. Podaj go z polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi, będzie przepyszny.
Nie ma szans, że sernik opadnie
Jest wiele przepisów na sernik, jednak wystarczy chwila nieuwagi, a ciasto nie będzie już apetycznie wyglądać. Przepis na sernik, który nie opada, jest przepisem sprawdzonym i prostym, koniecznie musisz go wypróbować.
Sekretem sernika, który nie opada, są same składniki i sposób przygotowywania masy. Bardzo ważne jest również pieczenie ciasta w stosunkowo niskiej temperaturze. Po upieczeniu lekko uchyl drzwi i zaczekaj, aż sernik powoli się ostudzi, wtedy na pewno będzie puszysty i wyrośnięty.
Pani Mariola na swoim kanale na YouTube, sernik, który nie opada, dekoruje domową polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Ciasto jest naprawdę szybkie, ponieważ spód przygotowuje z herbatników wyłożonych na blaszce.
Prosty przepis na idealny sernik
Składniki (blacha o wymiarach 25 x 30 cm):
- 1 kg sera wiaderkowego do sernika
- paczka ciemnych herbatników
- 8 jajek
- kostka miękkiego masła
- szklanka cukru
- opakowanie cukru wanilinowego
- 1,5 szklanki mleka
- 3 budynie waniliowe bez cukru
Dodatkowo:
- polewa czekoladowa na sernik
- wiórki kokosowe do posypania