Najprostszy sernik na świecie. Zrobisz go z 2 składników
Nie masz czasu na przygotowanie deseru? Poznaj przepis na szybki sernik, a w kilka chwil przygotujesz znakomite ciasto, który zachwyci każdego. To jeszcze nigdy nie było tak proste i tanie. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły na temat składników, jak i samego przygotowania.
Sernik na zimno nie do przebicia
Czasem wystarczy jeden kęs, aby stwierdzić, czy dane ciasto jest odpowiednio słodkie i smaczne. Właśnie taki jest ten sernik na zimno, na który przepis poznasz w dalszej części artykułu. Najlepsze jest jednak to, że w porównaniu do tradycyjnej wersji ciasta, przygotujesz je znacznie szybciej i taniej.
Wystarczy, że spojrzysz na składniki oraz na przepis umieszczony w dalszej części artykułu i zrozumiesz dlaczego. Pyszny deser można przygotować z naprawdę niewielu składników i w łatwy sposób.
Doskonały sernik z 2 składników
Okazuje się, że sernik na zimno można przygotować tanio przez to, że potrzebujesz tylko dwóch składników. Jak to możliwe? Wszystko zawdzięczać można produktom, z których zrobisz ciasto. Nie wymagają pieczenia, a w dodatku gwarantują doskonały smak całej kompozycji. Sprawdź poniższą listę, a dowiesz się, o jakie produkty chodzi. Zdjęcia umieszczone w artykule pochodzą z kanału Pani M - kuchnia smakowita , który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 600 g serka śmietankowego
- 4 opakowania galaretki truskawkowej + 1250 ml wrzątku
Przepis na szybki sernik na zimno
Do miski wlej 750 mililitrów wrzątku i wsyp dwa opakowania galaretki truskawkowej. Całość dokładnie wymieszaj, aby sypki składnik się rozpuścił. Następnie przelej ją do prostokątnego naczynia i pozostaw do stężenia.
Do innego naczynia wlej 500 mililitrów wrzątku i rozpuść kolejne dwie galaretki. Serek śmietankowy włóż do miski i rozbij go za pomocą miksera. Gdy powstanie jednolita masa, wlej tężejącą galaretkę i zmiksuj składniki.
Galaretkę z prostokątnej formy pokrój w kostkę i przełóż ja do jednolitej masy. Za pomocą łyżki wymiesza składniki. Do foremki do pieczenia przełóż masę i równomiernie ją rozprowadź. Sernik na zimno włóż do lodówki i postaw go na całą noc. Na drugi dzień krój na kawałki i zachwycaj się jego smakiem.
Źródło: YouTube/ Pani M - kuchnia smakowita