Natalia robi najlepszą marynatę do śledzi. Tysiące komentarzy pod jej przepisem
Czy marynata do śledzi może wywołać lawinę komentarzy w sieci? Jak najbardziej! Przepis Natalii Maszkowskiej jest prosty w przygotowaniu i zachwyca pikantnym smakiem. Skłonił też internautów do wyrażenia opinii o najlepszej marynacie do śledzi.
Marynata do śledzi gwiazdą sieci
Za kilka tygodni Święta Bożego Narodzenia. Wraz z nimi czas rodzinnych spotkań i co tu dużo mówić, pysznego jedzenia. Świąteczne stoły będą kusić wieloma przysmakami. Jednym z nich są niewątpliwie śledzie, które tak lubią smakosze.
Jednak, żeby śledzie były naprawdę smaczne, potrzebują odpowiedniej marynaty. Natalia Maszkowska, która znana jest w sieci jako Nathallae, dzieli się z internautami przepisem na najlepszą marynatę do śledzi. Dzięki niej ta lubiana świąteczna potrawa zyskuje smak nie do podrobienia.
Zrobiłam tradycyjną zupę gołąbkową z przypadkiem odkrytego przepisu. Petarda smakowaJak zrobić marynatę do śledzi z przepisu Natalii Maszkowskiej?
Składniki:
- 1 ½ kg śledzi solonych
- 1 litr mleka
- 10 cebul
- szklanka oleju
- 6 łyżek cukru
- 1 ½ łyżki ostrej papryki
- 8 łyżek koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki keczupu ostrego
- 8 łyżek octu spirytusowego 10%
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy je do lodówki na 2 godziny. Teraz przystępujemy do robienia marynaty. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy cukier, przyprawy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i ostry keczup.
Pod koniec dodajemy sól, pieprz i ocet. Smażymy, aż cebulka będzie miękka. Marynatę możemy jeszcze doprawić ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Teraz z lodówki możemy wyjąć już śledzie.
Marynata do śledzi, którą komentują internauci
Śledzie odsączamy z mleka i układamy na papierze. Kroimy na średnie kawałki i mieszamy z przestudzoną marynatą. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Po upływie tego czasu śledzie w pikantnej marynacie są już gotowe do podania. Danie ma wyrazisty smak i jest proste w przygotowaniu.
Przepis Natalii Maszkowskiej wywołał lawinę komentarzy w sieci. Internauci pisali:
Bardzo lubię takie śledzie, są przepyszne i polecam z czystym sumieniem
Uwielbiam śledzie, ale tak jeszcze nie robiłam
Robiłam i polecam. Są pyszne!
Muszę przyznać, że są super. Kilka dni temu je robiłam. Pychotka!
Tak przyrządzone śledzie będą smakowały rodzinie i gościom podczas Świąt Bożego Narodzenia. Pisaliśmy o przepisie na śledzie od pani Wiesi. Przypomnieliśmy trochę zapomniany przepis na tę rybę.