Smakosze.pl Przepisy Nie panieruj schabowych w bułce tartej. Jest lepszy sposób
Fot. Shutter/adriaticfoto

Nie panieruj schabowych w bułce tartej. Jest lepszy sposób

13 września 2024

Kotlety schabowe nie mają sobie równych. Delikatne i w chrupiącej panierce potrafią nieźle uzależnić. Zastąp bułkę tartą tym produktem, a wyjdą pyszne jak nigdy wcześniej.

Kotlety schabowe tylko w takiej panierce

Kotlety schabowe są lubiane przez wielu Polaków. Mięciutkie mięso w chrupiącej panierce ma wielu wiernych zwolenników . Danie cieszy się dużą popularnością, jest pyszne i pożywne. Jadamy je na co dzień i od święta. Zwykle schabowe panierujemy w bułce tartej.

Jednak pora zmienić to przyzwyczajenie. Bułkę tartą zastąp zupełnie inną panierką. Przygotujesz ją z płatków kukurydzianych. Taka panierka będzie chrupiąca jak nigdy dotąd. Poniżej znajdziesz przepis na schabowe w panierce z płatków kukurydzianych.

schabowe
Fot. Canva/Joachim Kietzmann
Weź rybę, pokrój w paski i zalej sosem, ten przepis to rewelacja. Żałuję, że nie znałam go wcześniej

Jak zrobić schabowe w panierce z płatków kukurydzianych?

Składniki:

  • 700 g schabu bez kości
  • 3 szklanki płatków kukurydzianych
  • sól, pieprz
  • 2 jajka

Przygotowanie kotletów schabowych zacznij od pokrojenia schabu w plastry i delikatnego rozbicia tłuczkiem. Mięso oprósz solą i pieprzem. Jajka rozmąć, a na oddzielnym talerzu pokrusz płatki kukurydziane.

Kotlety zanurz w jajku i panieruj w płatkach kukurydzianych. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor . Danie jest gotowe do podania.

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce

Kotlety schabowe w panierce z płatków kukurydzianych wychodzą smaczne jak nigdy przedtem . Zachwycają nie tylko miękkością mięsa, ale przede wszystkim chrupiącą skórką. Taki obiad smakuje całej rodzinie. Chrupiącą panierkę przyrządzisz w prosty sposób.

Efekt jest wart polecenia. Tak dobrych schabowych jeszcze nie jadłeś. Dlatego śmiało sięgnij po ten prosty przepis . Kotlety w chrupiącej panierce zrobią wrażenie na każdym smakoszu. Pisaliśmy o tym, jak w prosty sposób zmiękczyć mięso z gulaszu. Polecaliśmy przepis na jogurtowe bułeczki.

schabowy
Fot. Canva/gbh007

Źródło: uwielbiam.pl

Jutro Lidl rozda klientom miód za symboliczną złotówkę. Wystarczy spełnić 1 warunek
Tę zupę robię w 15 minut. Wystarczą ziemniaki i uwielbiane grzyby
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy