Smakosze.pl Porady Niezawodny patent Magdy Gessler na soczyste kotlety mielone
canva/Zima; TRICOLORS/EAST NEWS

Niezawodny patent Magdy Gessler na soczyste kotlety mielone

14 października 2021

Mielone tak pyszne, że oczarują każdego? Patent od Magdy Gessler pozwoli wam przygotować wyjątkowo soczyste mięsne kotlety. Spróbujcie koniecznie. Gwiazda dodaje do mięsnej masy odrobinę wody. Dzięki niej kotlety mielone będą bardziej soczyste.

Kluczem do sukcesu są zakupy. Jak przekonuje restauratorka, nie ma nic gorszego niż mielone przyrządzone z mięsa niskiej jakości. Aby więc zachwycić rodzinę lub gości warto odwiedzić dobrego rzeźnika , a potem sięgnąć po przepis gwiazdy Kuchennych Rewolucji.

Kotlety z tego przepisu są proste w przygotowaniu i wprost rozpływają się w ustach. Żaden smakosz nie przejdzie obok nich obojętnie. Obłędnie pysznie smakują z ziemniaczkami i szeregiem innych dodatków. Spróbujcie podać do nich surówkę z pora lub z kalarepy . Zachwyt gwarantowany.

Przepis na soczyste mielone Magdy Gessler

Składniki:

  • 2 kajzerki

  • mleko

  • 1 kg mięsa wieprzowego zmielonego

  • 50 ml wody

  • 2 jaja

  • 2 duże cebule

  • 50 g masła

  • bułka tarta

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • olej do smażenia kotletów

Przygotowanie:

Cebulę obieramy z łupiny i siekamy. Na patelni roztapiamy masło. Smażymy na nim cebulę na średnim ogniu, aż się zeszkli. Studzimy ją, a następnie mieszamy z mięsem w dużym naczyniu.

Kajzerki namaczamy w mleku, a następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Uzyskaną papkę dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Doprawiamy masę solą i pieprzem , wbijamy jaja i wlewamy wodę.

Całość dokładnie mieszamy, a z mięsa formujemy kulki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Kotlety najlepiej smażyć jest na średnim ogniu. Dzięki temu mięso nie spali się z zewnątrz, a jednocześnie będzie usmażone w środku. Smacznego.

Mięso mielone
Mięso mielone

Źródło zdjęcia: canva/Liriya

Dziękujemy, że jesteś z nami i zapraszamy na darmową, zamkniętą grupę na Facebooku tylko dla Smakoszy

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: newsy.gotujmy

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy