Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Niezwykły przepis Anny Lewandowskiej na zupę pomidorową
Adam Moskal
Adam Moskal 26.08.2021 02:00

Niezwykły przepis Anny Lewandowskiej na zupę pomidorową

Zupa pomidorowa Anny Lewandowskiej
Piotr Molecki/East News; canva/TAGSTOCK1, Getty Images

Zupa pomidorowa Anny Lewandowskiej jest niesamowita, ponieważ dietetyczka dodaje do niej krewetki. Dodatek ten nie tylko podkręca smak, lecz również genialnie wygląda. Przepis na to danie jest banalnie prosty i szybki.

Zupa pomidorowa jest bez wątpienia wyjątkowo popularnym daniem w Polsce. Polacy uwielbiają jej delikatny smak, a możliwość spożytkowania rosołu z dnia wcześniejszego jedynie umacnia jej niezachwianą pozycję. Jeśli jednak chcesz urozmaicić swój jadłospis, przetestuj recepturę Anny Lewandowskiej na pomidorówkę. Zachwycisz się sytością, intensywnym smakiem, a także prostotą wykonania.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na zupę pomidorową Anny Lewandowskiej

Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł, w którym przekazujemy jakie składniki w majonezie ze sklepu są niedopuszczalne. W tym tekście z kolei zdradzamy genialne triki, dzięki którym będziesz mógł wykorzystać torebki od herbaty. Składniki:

  • 1 szklanka orzechów nerkowca

  • 2 łyżki oleju kokosowego

  • 1 cebula pokrojona w kostkę

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 nieduży seler pokrojony w kostkę

  • 1 liść laurowy

  • 1 łyżka domowego koncentratu pomidorowego

  • 2 szklanki przecieru pomidorowego ze świeżych pomidorów

  • 250 ml bulionu z kurczaka

  • 1/4 szklanki niesłodzonego mleka roślinnego

  • 1/2 łyżeczki soli morskiej

  • garść świeżej bazylii

  • 10 - 15 krewetek tygrysich

  • do smaku pieprz

Zacznij od zalania nerkowców gorącą wodą i odstawieniem ich na 30 minut. W małym garnku podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, seler oraz liść laurowy. Po chwili dodaj odcedzone orzechy i zalej całość wodą.

Dodaj koncentrat, zamieszaj i podduś jeszcze chwilę. Wrzuć przecier pomidorowy, bulion, mleko roślinne, sól, wyjmij liść laurowy i zagotuj. Zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Smacznego.

Podawaj z kromką świeżego chleba, i posiekaną natką pietruszki do ozdobienia miseczki.

Zupa Pomidorowa
undefined

Źródło: canva/john shepherd, Getty Images Signature

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: hpba.pl

Zapraszamy na nasz Instagram