Ania Lewandowska zdradziła recepturę na odchudzającą kawę. Wszystko dzięki 3 dodatkom
Kawa słynie z dobroczynnych właściwości. Pobudzający napój z niektórymi dodatkami stanie się też sprzymierzeńcem w walce z nadprogramowymi kilogramami. Tak przynajmniej twierdzi Anna Lewandowska, która proponuje połączenie naparu z pełną smaku mieszanką miodu, oleju kokosowego i cynamonu. Przepis jest bardzo prosty i warto go wypróbować.
Żadna dieta odchudzająca nie będzie skuteczna i bezpieczna, jeśli nie dostarczymy organizmowi odpowiedniej dawki składników odżywczych, jednocześnie wytwarzając deficyt kaloryczny. Zamiast jednak sięgać po suplementy diety, warto włączyć w swój plan dnia odpowiednią dawkę ruchu.
Anna Lewandowska poleca też znakomitą małą czarną z dodatkiem miodu, oleju kokosowego i cynamonu. Pszczeli produkt nada kawie smaku, a nam doda energii. Cynamon zaś pozytywnie wpłynie na trawienie, podkręcając metabolizm. Połączenie ich z olejem kokosowym sprawi, że składniki odżywcze w nich zawarte będą się świetnie wchłaniać.
Przepis na dobroczynną kawę Anny Lewandowskiej
Składniki na kawę:
-
1 filiżanka espresso lub 70 ml kawy przelewowej
-
1 łyżeczka prozdrowotnego miksu
Składniki na prozdrowotny miks:
-
170 g miodu
-
165 g oleju kokosowego
-
1 łyżeczka cynamonu
Jak zrobić odchudzającą kawę? Anna Lewandowska zna świetny patent
Aby cieszyć się smacznym, aromatycznym i dobrym dla naszego zdrowia naparem, wystarczy zaparzyć kawę w swój ulubiony sposób i gdy już trochę ostygnie, dodać do niej płaską łyżeczkę mieszanki z poniższego przepisu.
Małą czarną ze „wspomaganiem” warto popijać codziennie. Jest smaczna, a przy tym sprawi, że zmniejszy się u nas ochota na podjadanie. Zawarte w składnikach dobroczynne substancje wesprą też działanie układu krążenia.
Jak zrobić mieszankę do dobroczynnej kawy?
Miód, olej kokosowy i cynamon trzeba ze sobą dokładnie połączyć. Najłatwiej będzie to zrobić, ostrożnie topiąc tłuszcz i — nim się znów zestali — mieszając go z cynamonem i miodem.
Należy mieć przy tym na uwadze, że miodu nie można podgrzewać do temperatury powyżej 40 stopni Celsjusza. Na szczęście olej kokosowy topi się już przy 25 stopniach Celsjusza. Gotową mieszankę przechowujemy w lodówce, w szczelnym słoiku.
Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy Anny Lewandowskiej. Sprawdźcie jej patent na zdrową szarlotkę oraz prosty przepis na świąteczne pierniczki .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Jak złagodzić smak wigilijnego kompotu z suszu? Babcia Marta zawsze wzbogaca go o 2 składniki
-
Prosta i sycąca grochówka po mirowsku. Przepis Koła Gospodyń Wiejskich nie ma sobie równych
-
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: zywienie.abczdrowie