Pasztet sojowy: przekąska wege
Pasztet sojowy: dla kogo?
Pasztet sojowy to smaczna przekąska dla każdego, kto dba o zdrowie i linię. Oczywiście, jako potrawa bezmięsna nada się szczególnie dla wegetarian.
Pasztet sojowy: na jaką okazję?
Pasztet sojowy to doskonały dodatek do kanapek lub przystawka na zimno. Pasuje wszędzie tam, gdzie spodziewamy się zwykłego pasztetu, a ponieważ jet to danie wegetariańskie, możemy też podawać je na postne stoły.
Pasztet sojowy: ile kalorii?
Pasztet sojowy to danie fit – lekkie, zdrowe, bez zbędnych kalorii. Bez obaw mogą go jeść osoby na ścisłej diecie.
Pasztet sojowy: trudność
Pasztet sojowy jest dość łatwy do przygotowania, choć gotowanie może zająć sporo czasu. Przygotowanie potrawy wymaga umiejętności obsługi piekarnika, miksera i maszynki do mięsa lub malaksera. Na szczęście zaawansowane operacja nie będą konieczne, wystarczy umieć włączyć urządzenie i nastawić na odpowiedni tryb.
Większość pozostałych czynności ogranicza się do gotowania soi w garnku i dodawania do niej posiekanych lub startych składników.