Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Pasztet sojowy: przekąska wege
Hoff Emil
Hoff Emil 25.03.2022 22:47

Pasztet sojowy: przekąska wege

Pasztet sojowy: przekąska wege
Pixabay.com

Pasztet sojowy: dla kogo?

Pasztet sojowy to smaczna przekąska dla każdego, kto dba o zdrowie i linię. Oczywiście, jako potrawa bezmięsna nada się szczególnie dla wegetarian.

Pasztet sojowy: na jaką okazję?

Pasztet sojowy to doskonały dodatek do kanapek lub przystawka na zimno. Pasuje wszędzie tam, gdzie spodziewamy się zwykłego pasztetu, a ponieważ jet to danie wegetariańskie, możemy też podawać je na postne stoły.

Pasztet sojowy: ile kalorii?

Pasztet sojowy to danie fit – lekkie, zdrowe, bez zbędnych kalorii. Bez obaw mogą go jeść osoby na ścisłej diecie.

Pasztet sojowy: trudność

Pasztet sojowy jest dość łatwy do przygotowania, choć gotowanie może zająć sporo czasu. Przygotowanie potrawy wymaga umiejętności obsługi piekarnika, miksera i maszynki do mięsa lub malaksera. Na szczęście zaawansowane operacja nie będą konieczne, wystarczy umieć włączyć urządzenie i nastawić na odpowiedni tryb.

Większość pozostałych czynności ogranicza się do gotowania soi w garnku i dodawania do niej posiekanych lub startych składników.

Tagi: